Sommeljee Viljar soovitab mais

Loodame, et lõpuks jõuab suvesoojus ka meile kohale. Valgetest veinidest võiks olla midagi mineraalset ja värsket.

Vein on hästi mineraalne ja värske. Soojal suvepäeval on hea võimalus nautida just selle veiniga imelisi maitseid hispaaniast

Verdejo, Protos, Rueda

Verdejo viinamarjad on pärit kuivalt ja kruusase pinnaga alalt. Viinapuude keskmiseks vanuseks on rohkem kui 15 aastat. Viinamarjade korjamine toimub mehaaniliselt öösel. Külm matseratsioon kestab 4-5 tundi. Vein küpseb setetel keskmiselt 3 kuud. Aroomis annavad tooni troopilised puuviljad, õun, ürdid ja fenkol. Maitse on kuiv, suurepärases tasakaalus värskuse ja happesuse vahel. Hea struktuuriga vein, millel on pikk järelmaitse.

Viljari toidusoovitus: Sobib hästi koorikloomade ja kalade kõrvale. Iseseivalt nautimiseks.

Soave, Classico, Villa Borghetti, Pasqua

Veini valmistamisel on kasutatud Garganega ja Trebbiano di Soave viinamarjasid, mis on päris Soave Classico piirkonnast. Soavel on õlgkollane värvus, mida saadab rohekas helk. Aroomis annavad tooni valged lilled, “Golden Delicious “ õunad ja mandlid. Maitse on keskmise täidlusega, heas tasakaalus ja värskendav.

Viljari toidusoovitus: Sobib hästi kergemate suupistetega ja kalaroogade kõrvale.

Selle kuu mulli valikuks valisime välja midagi tõeliselt kuiva ja värsket.

Brut Nature, Brut de Brut, Cava, Maria Casanovas(Orgaaniline)

Cava valmistamisel on kasutatu ainult 100% orgaanilisi viinamarju: 30% Macabeo, 30% Xarel·lo ja 40% Parellada. Vahuvein küpses setetel vähemalt 14 kuud. Maria Casanovas Brut de Brut sari toob esile Penedes regiooni maitsete ja aroomi maksimaalse väljenduse. Cava on kahvatukollase värvusega, aroom on värske, kerge ja puuviljane. Maitse on mitmekülgne, tunda õuna ja kergelt röstitud saia. Suhrusisaldus 1,2g/L.

Viljari toidusoovitus: Sobib hästi kalaroogade kõrvale. Ideaalne peoalustaja.

Nädalavahetusel oli tunda kergelt grillilõhna. Nii et hooaeg on juba avatud. Sommeljee Viljar on siia kasti kokku pannud mõnusad veinid grilli kõrvale.

SEGAKAST NR18: Suvised grilliveinid

1 x Tempranillo, La Constancia, Valdepenas, Don Aurelio, 75cl

1 x Mucchietto, Primitivo, Puglia, Famiglia Pasqua, 75cl

1 x Lapasso, Villa Borghetti, Puglia, Pasqua, 75cl

1 x Gris Blanc, Languedoc, Gerard Bertrand, 75cl

1 x Zinfandel, Estate, Central Valley, Hampton, 75cl

1 x Pinot Noir, Languedoc, Coq du Matin, 75cl