Albert Bichot veinimõisa teekond tippu

Albert Bichot veinimõisa teekond tippu

Albert Bichot ajalugu

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba 14. sajandist. Sellest ajast pärineb ka perekonna kuulus vapp, mida on ehtimas emahirve kujutis.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot’sid on vii­namarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud.

Aastal 1900 sündis Albert Bichot, tänu kellele sai Bicho veinimõis laiema tuntuse maailmas. Ta reisis palju Põhja-Ameerikas, Aasias ja Okeaanias.  Albert oli veendunud, et veine tuleks tutvustada üle kogu maailma ja saavutada nii laiem kõlapind. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis või­maldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada.

Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad vein­idele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomu­likud ainult Albert Bichot toodangule.

Uus laienemise ajastu algas suurema veinivaatide hoidmiseks sobiva keldri ehitamisega, rajati ka uus pudeldamiskeskus ja veinikelder.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data05/virt14974/domeenid/www.avallone.ee/htdocs/wp-content/themes/avallone/single.php on line 112

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data05/virt14974/domeenid/www.avallone.ee/htdocs/wp-content/themes/avallone/single.php on line 112

Burgundia

Burgundia veinipiirkond Prantsusmaal võib küll mõõtmetelt väike olla, kuid mõjuvõimu tal jagub – see nimi võib isegi kogenud veinieksperdil jala värisema võtta. Seal valmivad mõned meie planeedi kõige kallimad veinid, kuid samal ajal võib Burgundiast leida vägagi maitsvaid veine, mille vastu tervet varandust ära andma ei pea.

Kustutatud: Veinide hind sõltub suuresti kasvupiirkonna kvaliteeditasemest, mida Burgundias on neli: piirkonnavein, külavein, Premier Cru vein ja kõige hinnatum, Grand Cru vein. Tihtipeale asuvad Premier Cru aiad Grand Cru omadest vaid mõne meetri kaugusel, kuid hinnavahe on mitmekordne. Seetõttu on Premier Cru veinid suurepäraseks alguseks Burgundia veinidega tutvumisel.

Salapärane Chablis

Chablis veinidest on kindlasti enamus veinisõpradest kuulnud, mis teeb selle piirkonna veinid aga eriliseks? Chablis asub 10 kilomeetrit Auxelle piirkonnast idas. Jahedama kliima tõttu on viinamarjad selles piirkonnas rohkem happelised, ning iseloomulikuks maitseomaduseks veinidel peetakse ka kerget püssirohu nüanssi. Üldiselt hinnatakse Chablis veinide puhtaid ja selgeid aroome ja maitset.

Albert Bichot omab ligikaudu 10% kõikidest Chablis Grand Crus’dest. Valikus on veine Chablis kuulsatest veiniaedadest nagu: Bougros, Les Preuses, Vaudésir, Les Clos ja Les Blanchots. Kuulsaim neist on Monopole La Moutonne, 2,35ha istandus (asub peamiselt Vaudésirs ja Les Preuses aedade vahel.

Chablis, Domaine Long-Depaquit, Bourgogne, Albert Bichot

Chablis asub 16 kilomeetrit Auxelle piirkonnast idas. Pontigny mungad olid esimesed, kes hakkasid selles piirkonnas viinamarju kasvatama ja veine valmisama. Pinnase mitmekülgsus tingib komplekse maitse. Aroom on tüüpiline Chabli veinidele: on tunda valgeid õisi ja ränikivi. Elegantses ja elavas maitses on tunda kombinatsiooni mandlist ja mineraalsusest.

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba aastast 1350. Veini hakati tootma 19. sajandi esimeses pooles, mil esimene veinimaja asus Monthélies, mõned kilomeetrid Beaune’ist. Veinimaja on juba 6 põlvkonda isalt pojale edasi antud, kuni tänaseni. Nüüdseks on Albert Bicho kätes veiniaedu üle terve Burgundia, mitmetest väga tunnustatud ja väärika ajalooga veiniistandustest.

Pommard Premier Cru “Clos Micault”, Albert Bichot, Cote de Beaune, Bourgogne, 2015

Pommard on Burgundia Cote de Beaune piirkonna üks kuulsamaid külasid, mis asub Beaune ja Volnay külade vahel. Sealne piirkond on tuntud tugevate ja tanniinide rikaste veinide poolest. Fermentatsioon toimus reguleeritud temperatuuri juures koonilistes tammest vaatides 20 kuni 28 päeva. Hiljem küpses vein tammest vaatides 14 kuni 16 kuud, millest 25 % olid uued vaadid. Veinil on kaunis rubiinpunane värvus, aroomis annab tooni vaarikamoos ja röstitud kohvi noodid. Maitse on võimas ja elegantne, peente tanniinidega ja pika järelmaitsega.

Austamaks suurt visionääri ja seiklejat Albert Bichot, otsustati luua veinide sari Horizon de Bichot. Veinimõisa eesmärgiks oli avastada erakordseid terroir’e Prantsusmaal, mille nad saaksid oma teadmistega viia uuele tasemele. Otsingud viisid neid Lõuna-Prantsusmaale Limoux’i piirkonda, mille nad valisid selle ainulaadse mitmekesisuse poolest. Neli erinevat, kuid täiendavat kliimat, mis pakuvad peeneid ja tasakaalustatud veine.

Chardonnay, Horizon de Bichot, Languedoc, Albert Bichot

Chardonnay, Horizon de Bichot on särava kollase värvusega vein, mille aroomi alguses avalduvad valged lilled ja sidrunikoor, millele järgnevad vihjed virsikutest ja sarapuupähklitest. Värskete mandlite ja greipide maitseid täiendavad liilia ja vanilje nüansid lõppmaitses. Maitse kirsine, mida saadavad piprased ja mentoolised noodid.

Pinot Noir, Horizon de Bichot, Languedoc, Albert Bichot

Pinot Noir, Horizon de Bichot on sügava kirsipunase värvusega vein, mille aroomis on kombineeritud tumedad marjad, hapud kirsid ja vaarikad. Kompleksne, värske ja muljetavaldava siidise tekstuuriga.

TUTVU TOODETEGA SIIN!