Kirjeldus
Armanjakk on üks vanimaid Eau-de-vie’sid Prantsusmaal, esimesi viiteid on leitud juba 13. sajandist. Alates 1936. aastast on piirkonnal AOC riiklik märgis, mis kaitseb päritolukoha ja kindla valmistamisviisiga toodet. Kogu armanjaki ala on jagatud kolmeks piirkonnaks: Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze, Haut-Armagnac. Saint-Christeau Armanjakk pärineb Haut-Armagnac piirkonnast, väärikast Esquerre-Bounoure mõisast. Traditsioonidele kohaselt valmistatakse ka Saint-Christeau armanjakk neljast viinamarjasordist: Colombard, St. Emilton, Ugni Blanc ja Folle Blanche. Saak korjatakse enne oktoobri keskpaika, destilleeritakse talvel armagnacais meetodil ja lastakse küpseda suurtes Prantsuse musta tamme vaatides. Traditsiooniliste tootmismeetodite tõttu on armanjakid tihti väga üllatavad ja rikkalikud. Näiteks 1985 on väga värske, magus, mesine ja puuviljane, lillelise järelmaitsega, samas 1982 on sügava kuldse värvusega, rikkalikult puuviljane, pika ja kuiva järelmaitsega.
1986. aasta Saint Christeau on kerge topaasi värvusega armanjakk, ilusas floraalses ja komplekses aroomis paljastub liilia ja kannike. Veel on võimalik aroomis leida kergeid noote röstist ja vaniljest. Puuviljases maitses on tasakaalus magusus ja vürtsikus. 28 aastat laagerdunud tammevaadis.