Pilt on illustreeriv
Saint Christeau X.O, Vintage 1973
ISELOOMUSTUS
Armanjakki toodetakse alates 1938. aastast Gers’i piirkonnas Bas-Armagnacis, Haut-Armagnacis ja Ténarèze’is neljast traditsioonilisest viinamarjasordist: „Colombard”, „St. Emilton”, „Ugni Blanc” ja „Folle Blanche”. Saak korjatakse enne oktoobri keskpaika, destilleeritakse talvel traditsioonilisel armagnacais’ meetodil ja lastakse küpseda suurtes tammest tünnides. Traditsiooniliste tootmismeetodite tõttu on saadud armanjakid tihti väga üllatavad ja rikkalikud.
1973. aasta armanjakk on maerevaigu tooni, kauni rohelise ja särava varjundiga. Aroomis kohtuvad ploomid ja kakao. Maitse on värske ja tanniinide rikas.
AUHINNAD
Gold Medal, World Competition of San Francisco (USA)
Grand Gold Medal ISW (Germany)
Tasting notes by Philip Campa and notified in Terre de Vins
Quoted in “The Spirit of Armagnac,” Frederic Lebel