Kogus kastis | |
---|---|
Alkoholisisaldus | |
Maht | |
Serveerimistemperatuur | |
Tootegrupp | |
EAN | |
Päritolumaa | |
Bränd |
Underberg, Plekkkarp, 12 x 2cl
16.00€66.67€ /L
Underberg on bitter, mida Hubert Underberg-Albrecht hakkas tootma 1846. aastal Rheinbergi linnas Saksamaal. 43st erinevast ürdist valmistatud bitter on maitselt kuiv, vürtsikas ja ürdine. Sobib tarvitamiseks pärast korralikku einet, kuna on seedimist soodustava toimega.
Tootekood: 40341200
Kategooriad: KANGE ALKOHOL, Bitter
Underberg - peale head kõhutäit
Taimi on nende raviomaduste tõttu kasutatud aastatuhandeid ja sama kaua on ka nende kibedat maitset proovitud leevendada. Kui algselt segati taimi veini või õllega, siis keskajal hakati Euroopas arstimitele hinnalist suhkrut lisama. Destilleerimiskunsti arenedes paranes taimsete jookide kvaliteet ning aastatega kujunes arstirohust välja tänapäevane ürdiliköör.
Kuigi üldiselt ürdilikööre enam ravitsemiseks ei kasutata, ei tähenda see, et neil raviomadused täielikult puuduksid. Näiteks on teaduslikult tõestatud, et Underbergi ürdiliköör soodustab seedimist ja pikaajaline kasutamine isegi alandab kolesterooli. Underberg on tänaseni müsteerium, mida keegi päris täpselt seletada ei oska ning selle toime uskumiseks tuleb seda ise proovida.
Hubert Underberg registreeris omanimelise likööri oma pulmapäeval 17. juunil 1846. aastal. Huberti sooviks oli luua jook, mis ühendaks endas looduslike ürtide tervendava jõu ja modernse tootmistehnoloogia. Peale hoolikat taimede uurimist, valis ta retsepti jaoks välja kümneid ravimtaimi, mis pärinevad kokku 43 riigist. Lõpuks õnnestus tal leiutada ka “Semper idem” meetod, mis võimaldab taimedest toimeaineid eraldada õrnalt ja neid rikkumata. Suurepärase kvaliteedi ja maheda maitse saavutamiseks laagerdas ta ekstrakti mitmeid kuid Sloveenia tammevaatides. Pea 170 aastat hiljem valmib Underberg ikka täpselt samal moel - kiivalt salajas hoitud pereretsepti järgi.
Underberg on saadaval ainult väikeses “ühe toidukorra” pudelis, et tagada täpne kogus ürdilikööri, mis kiirendaks seedimist, kuid samas säilitaks üldise heaolu. Underbergi võiks serveerida pühadelauas pearoa ja magustoidu vahel, et vältida raskustunnet kõhus ja ülesöömist.
Taimi on nende raviomaduste tõttu kasutatud aastatuhandeid ja sama kaua on ka nende kibedat maitset proovitud leevendada. Kui algselt segati taimi veini või õllega, siis keskajal hakati Euroopas arstimitele hinnalist suhkrut lisama. Destilleerimiskunsti arenedes paranes taimsete jookide kvaliteet ning aastatega kujunes arstirohust välja tänapäevane ürdiliköör.
Kuigi üldiselt ürdilikööre enam ravitsemiseks ei kasutata, ei tähenda see, et neil raviomadused täielikult puuduksid. Näiteks on teaduslikult tõestatud, et Underbergi ürdiliköör soodustab seedimist ja pikaajaline kasutamine isegi alandab kolesterooli. Underberg on tänaseni müsteerium, mida keegi päris täpselt seletada ei oska ning selle toime uskumiseks tuleb seda ise proovida.
Hubert Underberg registreeris omanimelise likööri oma pulmapäeval 17. juunil 1846. aastal. Huberti sooviks oli luua jook, mis ühendaks endas looduslike ürtide tervendava jõu ja modernse tootmistehnoloogia. Peale hoolikat taimede uurimist, valis ta retsepti jaoks välja kümneid ravimtaimi, mis pärinevad kokku 43 riigist. Lõpuks õnnestus tal leiutada ka “Semper idem” meetod, mis võimaldab taimedest toimeaineid eraldada õrnalt ja neid rikkumata. Suurepärase kvaliteedi ja maheda maitse saavutamiseks laagerdas ta ekstrakti mitmeid kuid Sloveenia tammevaatides. Pea 170 aastat hiljem valmib Underberg ikka täpselt samal moel - kiivalt salajas hoitud pereretsepti järgi.
Underberg on saadaval ainult väikeses “ühe toidukorra” pudelis, et tagada täpne kogus ürdilikööri, mis kiirendaks seedimist, kuid samas säilitaks üldise heaolu. Underbergi võiks serveerida pühadelauas pearoa ja magustoidu vahel, et vältida raskustunnet kõhus ja ülesöömist.

Seotud tooted
ALE