Pasqua – ühe perekonna kirg
Veneto piirkond Kirde-Itaalias on justkui omaette veinide ühendriik, mis pole tuntud kindla veinistiili poolest nagu näiteks Toskaana, kuid on koduks paljudele maitsetele. Erinevad mikrokliimad, kümned ja kümned põlised viinamarjasordid ja paar tuhat aastat traditsioone muudavad Veneto veinikultuuri vastupandamatult rikkalikuks ja omanäoliseks. Nii on ka Venetos valmivate veinide ampluaa tõeliselt lai: tummisest punasest Amarone veinist kuni õrna ja parfüümse Prosecconi.
Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale. Ettevõtlikud vennad Pasqua’d tegid veiniäriga algust juba aastal 1925. Tolle aja kohta suurepärast veini valmistades tõusid nad kiiresti Itaalia parimate sekka. Pasqua oli ka üks esimesi veinimaju, mis oma toodangut tänapäevasel kujul välismaale hakkas müüma.
Pasqua veinimajale kuuluvad istandused mitmes piirkonnas, kuid enim tunnustust on kogunud istandused Valpolicella’s. Pole ka imestada, sest juba selle paiga nimi, Valpolicella, tähendab ladina keeles “mitmete veiniistanduste orgu” ja veini on seal valmistatud juba üle 2500 aasta. On teada, et mitmed Rooma keisririigi kuulsused, sealhulgas keiser Augustus, eelistasid just selle piirkonna veine. Pasqua edu põhinebki Corvina, Molinara, Rondinella ja teiste iidsete viinamarjasortide oskuslikul kasutamisel.
PASQUA VÄÄRTUSED:
• INNOVATSIOON
• TRADITSIOONID
• KVALITEET
• TEADUSUURINGUD
• KIRG