Chateau L` Hospitalet Red, La Clape, Grand Vin, Gerard Bertrand, 2018(Orgaaniline ja Biodünaamiline)

39.72 
52.96 €/L
Kaal
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Värvus
Viinamari
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Kogus kastis

Maht
Serveerimistemperatuur
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Veini valmistamisel on kasutatud Syrah, Grenache ja Mourvèdre viinamarju, mis on pärit La Clape apellatsiooni parimatelt maatükkidelt. Viinamarjad kasvasid orgaaniliselt ja biodünaamilistel põhimõtetel. Iga viinamarjasort korjati optimaalses küpsuses ja küpses tammevaatides eraldi. Vein küpses uutes 225 liitristes Prantsuse tammest vaatides 12 kuni 16 kuud. Seejärel valiti välja parimad vaadid ja segati need kokku.

 

Rubiinpunase värvusega vein, millel on intensiivne aroom. Tooni annavad erinevad vürtsid ja punased marjad. Siidiste ja peente tanniinidega vein.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi koos lambalihaga ja küpsete juustudega.

Tootekood: 3514123107098 Kategooriad: , , , ,

Gerard Bertrand – Lõuna-Prantsusmaa parimad veinid

Languedoc-Roussillon on tuntud oma koobaste, maaliliste roomaaegsete ehitiste, Püreneede ja loomulikult ka suurepärase veini poolest. Kui oled veinisõber, kes naudib kvaliteeti, kuid kergekäeliselt rahakoti raudu ei paota, siis Languedoc on midagi Sulle.

Languedoci veinidel on selgesti eristatav iseloom – nad on metsikud, etteaimamatud, küpsed, rikkalikud ja kõige paeluvama aroomiga Prantsuse veinid. Aroomis on tihtipeale tunda piirkonnale omaseid ürte ja tsitruseliste õite nüansse. Enamik selle piirkonna veinidest on täidlased või isegi väga täidlased, kõrge alkohoolsuse ja vähese happesusega punased veinid. Oskuslikult valmistatult on need veinid sensuaalsed, imemaitsvad ja paljude lemmikud.

Moodsaima ja tuntuima Languedoci veinimaja omanik on Gerard Bertrand. Temanimeline veinimaja on nüüdseks tunnustatuim Lõuna-Prantsusmaa veinitootja ning nimetati 2012. aasta parimaks punase veini valmistajaks. Ta kasvas üles Languedoc’i veiniaedades ja on viimased 20 aastat pühendanud veini tootmisele. Erinevatel valdustel valminud veinid on omanäolised ning mis peamine, nad on kõik eeskujuks teistele Lõuna-Prantsusmaa veinidele. Et Languedoc’i veinide tõeline olemus säraks, on viinamarjad alati korjatud käsitsi, saagikus hoitud madalal ning vein valmistatud seal, kus viinamarjad on kasvanud.

2002. aastal läks Cigalus Estate üle biodünaamilisele põllumajandusele. Selline põllumajanduslik tehnika aitab luua tasakaalu veini ja keskkonna vahel. Biodünaamiline põllumajandus on Gérard Bertrandi ettevõtte strateegiline prioriteet ja kõik mõisad on muudetud viljelema biodünaamiliste reeglite järgi. Tänapäeval on biodünaamiliseks muudetud 920 hektarit maad. Õige bioloogilise mitmekesisuse saavutamiseks ja kaitsmiseks on palju investeeritud personali koolitamisse, õige varustuse ostmisse, et toota parimaid biodünaamilisi veine.