Pilt on illustreeriv
Chateau Brane Cantenac, Blanc, 2019
ISELOOMUSTUS
Chateau Brane Cantenac ajalugu ulatub 17. sajandi algusesse, tänapäeval juhib mõisa Henri Lurton, tänu kellele on uuesti istutatud suurem kogus viinapuid, tõstetud nende tihedust ja uuendatud kuivendussüsteemi. Brane Cantenac kasutuses on 75 hektarit maad, millest 55% on Cabernet Sauvignon all.
Brane Cantenac, Blanc on Henri Lurtoni uus projekt. Veini valmistamisel kasutas ta segus 72 % Sauvignon Blanc ja 28 % Semillon viinamarjasid, mis korjati augusti lõpus ja septembri alguses, et säilitada veini värskus. Veini fermentatsioon toimus 225 ja 500 liitristes Prantsuse tammest vaatides, millest 25% olid uued vaadid. Hiljem küpses vein 8 kuud setetel veinivaatides.
Veinil on kahvatukollane värvus koos kuldse helgiga. Aroom on intensiivne, peen ja kompleksne. Tooni annavad tsitrus ja eksootilised puuviljad. Hea struktuuriga vein, mille happesus on heas tasakaalus. Järelmaitse on pikk ja väga aromaatne.
Toodeti ainult 3000 pudelit.