Brasa Coerta, Valpolicella, Pasqua, DOC, Veneto, 2018

39.76 
53.01 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Maitse
Stiil
Serveerimistemperatuur
Maht
Kogus kastis

Alkoholisisaldus
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

“Brasa Coèrta” on Pasqua veinimeistrite uus projekt, millega soovitakse pakkuda tarbijatele “natural” veini. Selleks valiti välja 1,2 hektari suurune viinamarjapõld, kus järgitakse jätkusuutliku põllumajanduse reegleid. Veinis kasutati Corvina 50%, Corvinone 20%, Rondinella 20% ja Cabernet sauvignon 10% viinamarju. Viinamarjad on kasvanud ilma pestitsiidideta ja muude kemikaalideta ja veinile ei lisata muid lisaaineid. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja jäetakse kastidesse kümneks päevaks seisma ennem purustamist. Seejärel viinamarjad purustatakse ja pannakse puidust vaatidessse, kus loodusliku pärmi abil algab fermentatsioon. Hiljem pannakse vein teise või kolmanda ringi Prantsuse tammest vaatidesse, kus toimub malolaktiline fermentatsioon ja lõplik viimistlus antakse roostevabast terasest mahutites.

 

Aroomis annavad tooni mustad ja punased kirsid, taustal vürtsikad noodid. Suurepärase struktuuri ja elegantsiga vein, millel on pikk säilitamispotensiaal.

TARBIMISSOOVITUS

SKU: Brasa Coerta, Pasqua, DOC, Veneto, 2018 Categories: , ,

Pasqua – ühe perekonna kirg

Veneto piirkond Kirde-Itaalias on justkui omaette veinide ühendriik, mis pole tuntud kindla veinistiili poolest nagu näiteks Toskaana, kuid on koduks paljudele maitsetele. Erinevad mikrokliimad, kümned ja kümned põlised viinamarjasordid ja paar tuhat aastat traditsioone muudavad Veneto veinikultuuri vastupandamatult rikkalikuks ja omanäoliseks. Nii on ka Venetos valmivate veinide ampluaa tõeliselt lai: tummisest punasest Amarone veinist kuni õrna ja parfüümse Prosecconi.

Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale. Ettevõtlikud vennad Pasqua’d tegid veiniäriga algust juba aastal 1925. Tolle aja kohta suurepärast veini valmistades tõusid nad kiiresti Itaalia parimate sekka. Pasqua oli ka üks esimesi veinimaju, mis oma toodangut tänapäevasel kujul välismaale hakkas müüma.

Pasqua veinimajale kuuluvad istandused mitmes piirkonnas, kuid enim tunnustust on kogunud istandused Valpolicella’s. Pole ka imestada, sest juba selle paiga nimi, Valpolicella, tähendab ladina keeles “mitmete veiniistanduste orgu” ja veini on seal valmistatud juba üle 2500 aasta. On teada, et mitmed Rooma keisririigi kuulsused, sealhulgas keiser Augustus, eelistasid just selle piirkonna veine. Pasqua edu põhinebki Corvina, Molinara, Rondinella ja teiste iidsete viinamarjasortide oskuslikul kasutamisel.

PASQUA VÄÄRTUSED:

• INNOVATSIOON

• TRADITSIOONID

• KVALITEET

• TEADUSUURINGUD

• KIRG