Amarone Della Valpolicella, Black label, Pasqua

34.83 
46.44 €/L
Kaal
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Maht
Kogus kastis

Serveerimistemperatuur
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Pasqua Black Label sarja kuulub valik Veneto piirkonna veine, mida iseloomustab appassimento tehnika kasutamine. See on ka austusavaldus pere esimesele põlvkonnale, kes 70ndatel tootsid esimesed pudelid Amarone ja Ripasso veinisid.

 

Veini valmistamisel kasutati Corvina, Rondinella, Corvinone ja Negrara viinamarjasid, mis jäeti peale korjamist 3ks kuuks kuivama. Selle ajaga kaotasid marjad umbes 25-30% oma kaalust.

 

Pärast pressimist jaanuari keskpaigas algab alkohoolne käärimine terasvaatides

umbes 25-30 päeva kontrollitud temperatuuril. Hiljem vein küpseb Prantsuse tammest vaatides, kus toimub malolaktiline käärimine, mis annab veinile pehmuse.

 

Veinil on sügavpunane värvus, aroom on värske ja tooni annavad punased marjad, vürtsid, šokolaad ja magusad noodid vaniljest. Maitse on soe, hea tasakaalus ja pehmete tanniinidega.

TARBIMISSOOVITUS

Grilitud liha, võimsad uluki pajaroad ning laagerdunud juustud.

AUHINNAD

“Mundus Vini 2016” – Silver Medal

“Wine Enthusiast – February 2011” – 90 points

Tootekood: 8007880120400 Kategooriad: , ,

Pasqua – ühe perekonna kirg

Veneto piirkond Kirde-Itaalias on justkui omaette veinide ühendriik, mis pole tuntud kindla veinistiili poolest nagu näiteks Toskaana, kuid on koduks paljudele maitsetele. Erinevad mikrokliimad, kümned ja kümned põlised viinamarjasordid ja paar tuhat aastat traditsioone muudavad Veneto veinikultuuri vastupandamatult rikkalikuks ja omanäoliseks. Nii on ka Venetos valmivate veinide ampluaa tõeliselt lai: tummisest punasest Amarone veinist kuni õrna ja parfüümse Prosecconi.

Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale. Ettevõtlikud vennad Pasqua’d tegid veiniäriga algust juba aastal 1925. Tolle aja kohta suurepärast veini valmistades tõusid nad kiiresti Itaalia parimate sekka. Pasqua oli ka üks esimesi veinimaju, mis oma toodangut tänapäevasel kujul välismaale hakkas müüma.

Pasqua veinimajale kuuluvad istandused mitmes piirkonnas, kuid enim tunnustust on kogunud istandused Valpolicella’s. Pole ka imestada, sest juba selle paiga nimi, Valpolicella, tähendab ladina keeles “mitmete veiniistanduste orgu” ja veini on seal valmistatud juba üle 2500 aasta. On teada, et mitmed Rooma keisririigi kuulsused, sealhulgas keiser Augustus, eelistasid just selle piirkonna veine. Pasqua edu põhinebki Corvina, Molinara, Rondinella ja teiste iidsete viinamarjasortide oskuslikul kasutamisel.

PASQUA VÄÄRTUSED:

• INNOVATSIOON

• TRADITSIOONID

• KVALITEET

• TEADUSUURINGUD

• KIRG