Amarone Della Valpolicella, Mai Dire Mai, DOCG, Veneto, Pasqua, 2012

116.01 
154.68 €/L
Kaal
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Värvus
Tootja
Bränd
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Maht
Serveerimistemperatuur
Kogus kastis

ISELOOMUSTUS

Amarone Della Valpolicella viinamarjad on hoolikalt käsitsi korjatud ja sorteeritud. Peale seda viinamarjad kuivavad 4 kuud puidust kastides, et saavutada kõrge suhkrusisaldus. Fermentatsioon toimub roostevabast terasest vaatides 40 päeva ja peale seda vein laagerdub 24 kuud ainult uutes Prantsuse tammest vaatides. Rikkalik ja hea struktuuriga vein, milles on võimsust ja peensust. Intensiivses aroomis paljastuvad metsamarjad, kirss, seeder, kakao ja vihjed nahale. Maitse rikkalik ja kompleksne, tunda tumedaid puuvilju, nelki ja šokolaadi.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi punase liha, küpsete juustude ja tumeda šokolaadiga.

AUHINNAD

Wine Enthusiast Best of 2018 – 92 points

Jancis Robinson 2018 – 17++ points

James Suckling 2018 – 93 points

The Wine Hunter Award 2017 MWF – Gold

Dr Wine 2018 – 93 points

Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 – 2 bicchieri rossi

Tootekood: Amarone Della Valpolicella, Mai Dire Mai 2012 Kategooriad: , , ,

Pasqua – ühe perekonna kirg

Veneto piirkond Kirde-Itaalias on justkui omaette veinide ühendriik, mis pole tuntud kindla veinistiili poolest nagu näiteks Toskaana, kuid on koduks paljudele maitsetele. Erinevad mikrokliimad, kümned ja kümned põlised viinamarjasordid ja paar tuhat aastat traditsioone muudavad Veneto veinikultuuri vastupandamatult rikkalikuks ja omanäoliseks. Nii on ka Venetos valmivate veinide ampluaa tõeliselt lai: tummisest punasest Amarone veinist kuni õrna ja parfüümse Prosecconi.

Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale. Ettevõtlikud vennad Pasqua’d tegid veiniäriga algust juba aastal 1925. Tolle aja kohta suurepärast veini valmistades tõusid nad kiiresti Itaalia parimate sekka. Pasqua oli ka üks esimesi veinimaju, mis oma toodangut tänapäevasel kujul välismaale hakkas müüma.

Pasqua veinimajale kuuluvad istandused mitmes piirkonnas, kuid enim tunnustust on kogunud istandused Valpolicella’s. Pole ka imestada, sest juba selle paiga nimi, Valpolicella, tähendab ladina keeles “mitmete veiniistanduste orgu” ja veini on seal valmistatud juba üle 2500 aasta. On teada, et mitmed Rooma keisririigi kuulsused, sealhulgas keiser Augustus, eelistasid just selle piirkonna veine. Pasqua edu põhinebki Corvina, Molinara, Rondinella ja teiste iidsete viinamarjasortide oskuslikul kasutamisel.

PASQUA VÄÄRTUSED:

• INNOVATSIOON

• TRADITSIOONID

• KVALITEET

• TEADUSUURINGUD

• KIRG