Sommeljee Viljar soovitab detsembris
Detsember ongi juba käes ja teine advent seljataga. Ilmad külmad ja maad katab mõnus lumevaip. Esimesed jõulupuud on koju toodud ja piparkoogi lõhn kodudes.
Selleks kuuks oleme välja valinud neli mõnusat veini, mis aitavad luua erilise jõulumeeleolu.
Chateau Hyot, Cotes de Castillon, Bordeaux
Chateau Hyot viinamarjad on pärit 40 aastat vanadelt viinapuudelt. Viinamarjad on käsitisi korjatud ja hoolikalt sorteeritud ennem terasvaatidesse paigutamist. Hiljem vein laagerdub 60% uutes Prantsuse tammest vaatides 20 kuud. Sügava rubiinpunase värvusega vein, mille aroom paljastab küpsed puuviljad ja vihje piprast. Hea tasakaaluga, pehmete tanniinidega ja pika järelmaitsega vein.
Wolfberger’ veinide puhul on esmatähtis aroom. Lillede ja virsikute lõhn lausa hõljub pokaalist ümbritsevasse ruumi. Nendes veinides on tunda kõditavat happesust ja vägagi rikkalikku tekstuuri. Wolfberger’ veinid üldjuhul ei valmi tammevaatides ning veinidele iseloomulik vürtsikus ja täidlus saavutatakse erinevate küpsustasemetega viinamarju kokkusobitades.
Riesling, Signature, Wolfberger
Viljari toidusoovitus: See vein sobib hästi kapsa ja mõne linnulihaga.
Brut, Brut de Brut, Cava, Maria Casanovas
Cava valmistamisel on kasutatu ainult 100 % orgaanilisi viinamarju:30% Macabeo, 30% Xarel·lo ja 40% Parellada. Vahuvein küpses setetel vähemalt 14 kuud. Maria Casanovas Brut de Brut sari toob esile Penedes regiooni maitsete ja aroomi maksimaalse väljenduse.
Cava on värvuselt hele, kollakas-roheline vahuvein, aroom on värske, kerge ja puuviljane. Maitse on mitmekülgne, tunda õuna ja kergelt röstitud saia.
Viljari toidusoovitus: Jõuluroogade vahele miks mitte teha vahelduseks üks mõnus kerge mereanniroog, mille kõrvale nautida cava’t.
Chardonnay, Horizon de Bichot, Languedoc, Albert Bichot
Viljari toidusoovitus: Vahelduseks on hea alustada õhtusööki külmade suupistetega, mille kõrvale on hea nautida valget veini.