.73, Merlot, Friuli Grave, Le Monde, 75cl

35.49 
47.32 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Bränd
Tootja
Viinamari
Värvus
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Kogus kastis

Serveerimistemperatuur
Maht
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

.73 viinamarjad läbivad alguses lühikese eelkääritusprotsessi ennem külm matseratsioon, millele järgneb esmane fermentatsioon tammest vaatides reguleeritud temperatuuril. Matseratsioon kestab 15-20 päeva. Malolaktiline fermentatsioon toimub väikestes Prantsuse tammest vaatides, mille järel küpseb vein Prantsuse tammest vaatides 18-24 kuud. Hiljem vein pudeldatakse ja hoitakse veel 10-12 kuud ennem müüki.

Veinil on rubiinpunane värvus, aroom avaneb vihjetega metsamarjadele, põldmarjadele, kirssidele, tunda ka söestunud tamme ja mineraalset mõju. Veinil on suurepärane struktuur ja täidlane maitse.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi koos grillitud punase lihaga, pastaga või küpsete juustudega.

SKU: 8034013470972 Categories: , ,

Le Monde – Tuntud oma eripäraste ja kõrge kvaliteediga veinide poolest !

Vigneti Le Monde on Itaalias ja rahvusvaheliselt tuntud veinimõis, mis toodab eripärase iseloomu ja kõrge kvaliteediga veine Friuli-Venezia Giulia maakonnas. Nad on pühendunud austamaks maad ja looduspärandit, et toota kvaliteetseid veine.

Le Monde veinimõis asutati aastal 1970 ja kuni 2008. aastani juhtis seda Pistioni perekond. Tänapäeval juhib veinimõisa Maccan’i perekond , kelle soov oli veinide kvaliteet tõsta kõrgemale tasemele. Veinimeistriks on hetkel Alex Maccan, kes suhtub veinide tootmisse suure kire ja entusiasmiga.

Veinimõisa kasutuses on 55 hektarit maad ja viinapuude keskmiseks vanuseks on 30 aastat. Sealsed mullad on segu savist ja kriidist. Kinnistu äärealad on kaetud metsaga, et veinimõisas oleks mitmekesisem bioloogiline kooslus. Kogu veinimõisa põlde üritatakse harida jätkusuutlikult ja võimalikult lähedal orgaaanilisele tootmisele.

Aastate jooksul on Alex õppinud tootma silmapaistvalt maitsvaid, puuviljaseid ja tasakaalustatud veine. Selle tõestuseks sai Alex esimese veinimeistrina selles piirkonnas Gambero Rosso ajakirja poolt “tre bicchieri” auhinna. See auhind antakse ainult erakordsete veinide eest.