Pinot Bianco, Alma, Friuli, Le Monde, DOC

35.49 
47.32 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Viinamari
Maitse
Stiil
Serveerimistemperatuur
Alkoholisisaldus
Maht
Kogus kastis

Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Pinot Bianco, Alma, Le Monde on kuldkollane, kergelt roheka helgiga. Vein on täidlane ja suurepärase iseloomuga. Aroomist on tunda küpsete eksootiliste puuviljade ja valge virsiku lõhna.
Maitse on sametine, soe, mineraalne ja hea tasakaalustatud kehaga.
Viinamarja saagikoristus aeg on septembri esimesed 10 päeva. Viinamarjad korjatakse käsitsi. Veinil on 10 aastane arengupotensiaal.

Äärmiselt mitmekülgne: ideaalne kaaslane eelroogade ja kergete kalaroogade kõrvale. Oma struktuurilt sobib vein ideaalselt: merilatika, rostbiifi, homaari, kalasuppide ja küpsete juustude kõrvale.

TARBIMISSOOVITUS

Äärmiselt mitmekülgne: ideaalne kaaslane lahja eelroogade ja kergete kalaroogade kõrvale. Oma struktuurilt sobib vein ideaalselt: merilatika, rostbiifi, homaari, kalasuppide ja küpsete juustude kõrvale.

SKU: 8034013471351 Categories: , ,

Le Monde – Tuntud oma eripäraste ja kõrge kvaliteediga veinide poolest !

Vigneti Le Monde on Itaalias ja rahvusvaheliselt tuntud veinimõis, mis toodab eripärase iseloomu ja kõrge kvaliteediga veine Friuli-Venezia Giulia maakonnas. Nad on pühendunud austamaks maad ja looduspärandit, et toota kvaliteetseid veine.

Le Monde veinimõis asutati aastal 1970 ja kuni 2008. aastani juhtis seda Pistioni perekond. Tänapäeval juhib veinimõisa Maccan’i perekond , kelle soov oli veinide kvaliteet tõsta kõrgemale tasemele. Veinimeistriks on hetkel Alex Maccan, kes suhtub veinide tootmisse suure kire ja entusiasmiga.

Veinimõisa kasutuses on 55 hektarit maad ja viinapuude keskmiseks vanuseks on 30 aastat. Sealsed mullad on segu savist ja kriidist. Kinnistu äärealad on kaetud metsaga, et veinimõisas oleks mitmekesisem bioloogiline kooslus. Kogu veinimõisa põlde üritatakse harida jätkusuutlikult ja võimalikult lähedal orgaaanilisele tootmisele.

Aastate jooksul on Alex õppinud tootma silmapaistvalt maitsvaid, puuviljaseid ja tasakaalustatud veine. Selle tõestuseks sai Alex esimese veinimeistrina selles piirkonnas Gambero Rosso ajakirja poolt “tre bicchieri” auhinna. See auhind antakse ainult erakordsete veinide eest.