Sommeljee Viljar soovitab detsembris

Detsember ongi ootamatult kätte jõudnud ja teine advent tulemas. Ilmad aina külmemad ja maad katab mõnus pehme lumevaip. Esimesed jõulupuud on koju toodud ja piparkoogilõhn kodudes. Aasta üks ilusamaid aegasi on käes.
Selleks puhuks oleme valinud välja ideaalsed joogid peolauale.

Shiraz, Terra Barossa, Thorn-Clarke

Õues on külm ja pime. Punase liha juurde pakuks välja Shiraz, Terra Barossa, Thorn-Clarke’i.

Terra Barossa on sügava lillakaspunase värvusega vein, mille aroomis annavad tooni küpsed ploomid, kirsid ja vanilje. Maitses on fookuses puuviljased noodid, peen tammine noot ja pehmed tanniinid. Vein balanseerib keskmise täidluse ja täidlase veini piiril.

Gewurztraminer, Signature, Wolfberger

Köögist hakkab vaikselt tulema jõulutoidu aroomi. Nii soolase kui ka magusa kõrvale soovitame Gewurztraminer, Signature, Wolfberger.

Wolfberger Signature Gewurztaminer on hästi aromaatne, lilleline, troopiline ja mesine vein. Maitselt poolmagus, kuid hea happega, mis teeb veini väga nauditavaks.

Pinot Grigio, East coast, Villa Maria & Chardonnay, East Coast, Villa Maria

Kuivema ja kergema veini armastajatele on lisandunud uued veinid Villa Marialt.

  • Villa Maria Pinot Grigio vein on värske ja rikkaliku aroomiga. Maitses on tunda pirni, punast õuna ja kuslapuu marjade värskust. Vein on rikaliku tekstuuriga ja pika järel maitsega.
  • Chardonnay, East Coast, Villa Maria vein on stiililt puuviljane, milles on tunda küpseid virsikud koos tsitrusviljade ja viigimarjadega. Maitse on kreemise tekstuuriga, kus võime tunda tamme.

TUTVU TOOTEGA SIIN!

TUTVU TOOTEGA SIIN!

Aasta lõpetuseks pakume välja kaks erilist jooki.

Cremant De Bourgogne, Brut Reserve, Albert Bichot

Crémant de Bourgogne Brut Réserve on vahuvein, mille marjad on kasvanud Côte d’Or regioonis. Lõhnas tsitruselisi noote (laim, roosa greip) ja valged õied, mis viivad erksa ja värske maitsepaletini. Väga puhas järelmaitse.

 

Brut Reserve, Champagne Taittinger, Karbis

Taittinger Champagne Brut Reserve koosneb 35 erineva aia viinamarjadest ja küpseb vähemalt 3 aastat veinikeldris. Aroomis on tunda puuviljasust, virsikuid ja valgeid õisi. Maitselt värske ja mesine kvaliteetšampanja.