Chateau de Montifaud
Hea konjaki eelduseks on traditsiooniline retsept, kvaliteetne muld ja ideaalne kliima, kuid neist ainuüksi ei piisa. Selleks, et konjakist välja tuua parim, on vaja täielikku pühendumist ja kustutamatut kirge selle imelise joogi vastu.
Konjaki ajaloo üks silmapaistvamaid ja töökamaid mehi oli Montifaud konjakimaja rajaja Augustin-Pierre Vallet, kes oma esimese viinamarjapõllu istutas 1837. aastal. Täna, 182 aastat hiljem, valmib Chateau de Montifaud konjak ikka veel Vallet’ide käe all, kasutades põlvest põlve pärandatud teadmisi ja peensusteni lihvitud meetodeid.
Chateau de Montifaud istandused laiuvad 90 hektaril kahes Cognac’i maakonna väärtuslikemais piirkonnas: Grande ja Petite Champagne’s. Selle maa muudab eriti väärtuslikuks kõrge paekivi ja kriidi sisaldusega muld, mis lisab konjakile õrnust, elegantsi ja kergeid lillenoote.
Konjaki tõelise aroomi ja maitse avaldumiseks võiks seda serveerida toatemperatuuril ja konjakiklaasis. Kui on aga isu jahutavama joogi järele, siis võib klaasi lisada jääkuubiku või kaks.