Rose, Berlucchi Franciacorta 61

28.01 
37.35 €/L

Toode laost otsas

Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Bränd
Viinamari
Värvus
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Maht
Kogus kastis

Serveerimistemperatuur
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Traditsioonilise meetodiga valmistatud vahuvein, mille viinamarjad on pärit ainult parimatest aedadest. Intensiivse roosa värvusega, aroomis küpsed puuviljad ja koorikuga sai. Maitse on rafineeritud ja elegantne, happelisus on hästi tasakaalustatud keskmiselt kõrge suhkrusisaldusega.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib aperitiiviks, külmade lihast eelroogadega ja küpsete juustudega.

AUHINNAD

Robert Parker’s Wine Advocate – 90 Points

The NV Franciacorta ’61 Brut Rosé (disgorged in 2017) represents a nicely balanced blend of 60% Pinot Nero and 40% Chardonnay aged in the bottle on the lees for 24 months. This is a delicate but festive wine that shows a steady succession of small berry, lilac and floral aromas. There’s a refreshing kick of acidity on the close.

Wine Enthusiast – 92 Points

Bright and savory, this refreshing, polished sparkler boasts alluring aromas of juicy raspberry, wild cherry, baking spice and a whiff of bread crust. The inviting aromas follow over to the vibrant palate along with a continuous refined perlage. A tangy candied nectarine note closes the finish.

SKU: Berlucchi 61 rose Categories: , ,

Berlucchi – maailma esimene Franciacorta

Itaallased valmistavad suurepärast vahuveini, mis ei jää kvaliteedilt alla šampanjale, kuid on kordades taskukohasem. Üks silmapaistvamaid Itaalia vahuveine on Franciacorta, mida valmistatakse “Metodo Classico” ehk klassikalisel meetodil – täpselt sama moodi nagu šampanjat Champagne’s.

Franciacortat iseloomustavad peened ja pehmed mullid ning magusa saia ja sidrunikoore maitsenüansid. Kuigi Franciacorta ja šampanja valmistamisel kasutatakse üldiselt samu viinamarju, siis tänu soojemale kliimale on Franciacorta täidlasem kui Prantsusmaal valminud šampanja.

Franciacorta ajalugu sai alguse 1961. aastal Berlucchi veinimajas. Eelnevalt oli Guido Berlucchi küllaltki edutult veini valmistanud ning otsis abi. Tema probleemid lubas lahendada noor veiniteadlane Franco Ziliani, kes samas pakkus välja ka idee Franciacortas klassikalisel meetodil vahuveini toota. Berlucchile tundus mõte huvitav ning 1961. aastal korgiti kinni esimesed 3000 pudelit Pinot di Franciacorta’t.

Uudse joogi kuulsus levis kiiresti ning 1967. aastal teenis Franciacorta Cuvée Imperiale nimetuse. Alates sellest ajast on Berlucchi nimi Itaalias võrdeline vahuveini, toostide ja tähistamisega.

Franciacorta nõlvadelt leiab mitmesuguseid mullatüüpe, kliima on mahe, puhuvad mõõdukad tuuled ning Chardonnay ja Pinot Noir viinamarjad küpsevad täiuslikkuseni. Alates 1967. aastast tähistab seda fenomenaalset veinipiirkonda DOC nimetus ning 1995. aastal anti Franciacorta’le DOCG staatus, mis nõuab ranget reeglite ja traditsioonide järgimist.