Puligny Montrachet, Premier Cru, Champ Gain, Bourgogne, Albert Bichot, 2018

109.91 
146.55 €/L

Toode laost otsas

Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Viinamari
Maitse
Stiil
Maht
Alkoholisisaldus
Kogus kastis
Serveerimistemperatuur
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

“Champ Gain” on Premier Cru veiniaed, mis asub Puligny-Montrachet apellatsiooni ülemistel nõlvade. Sealsed Chardonnay viinamarjast valmistatud veinid on kerged, elegantsed, elava mineraalsusega, floraalsed ja tsitruselised.

Veini kääristamine toimus tammest vaatides, millest 35% olid uued vaadid. Hiljem jäeti vein küpsema 100% uutesse tammevaatidesse 14-16 kuuks.

Albert Bichot veinil on aroom nii puuviljane kui ka mineraalne, mida saadavad värsked noodid, mentool ja kuivatud puuviljad. Heas tasakaalus vein, milles on kombineeritud elegantsus ja jõulisus, tunda vihjeid kuivatatud puuviljadest ja vürtse järelmaitses.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi koos mereandidega või sinihallitusjuustuga.

SKU: 3296311144015 Categories: , , ,

Albert Bichot – Burgundia pärl

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba 14. sajandist. Sellest ajast pärineb ka perekonna kuulus vapp, mida on ehtimas emahirve kujutis.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot’sid on viinamarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud.

Aastal 1900 sündis Albert Bichot, tänu kellele sai Bicho veinimõis laiema tuntuse maailmas. Ta reisis palju Põhja-Ameerikas, Aasias ja Okeaanias. Albert oli veendunud, et veine tuleks tutvustada üle kogu maailma ja saavutada nii laiem kõlapind. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis võimaldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada.

Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad veinidele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomulikud ainult Albert Bichot toodangule.