Nuits-Saint-Georges 1st Cru “Chaines Carteaux” 2013

164.83 
109.89 €/L
Weight
150 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Viinamari
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Serveerimistemperatuur
Maht
Kogus kastis

ISELOOMUSTUS

Nuits-Saint-Georges’i AOC hõlmab kahte kommuuni: Nuits-Saint-Georges ja Prémeaux-Prissey Beaune suunas. Nuits-Saint-Georges on andnud oma nime Côte de Nuits’ile ja on peaaegu eranditult pühendatud Pinot Noir’i viinamarjadest valmistatud punaste veinide tootmisele. Veini fermentatsioon toimus koonistes reguleeritud temperatuuriga tammest vaatidest 20 kuni 28 päeva. Hiljem vein küpses 100% tammest vaatides 14 kuni 16 kuud, millest 40% olid uued vaadid. Aroom on veinil elegantne, stiilne ja hästi integreeritud tammega. Maitse on rikkalik, täidlane, heas tasakaalus struktuuriga ja intensiivne.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi koos erinevate roogadega punasest lihast, marineeritud ulukilihaga ja küpsete juustudega.

SKU: Nuits-Saint-Georges 1st Cru "Chaines Carteaux" 2013, 150cl Categories: , , ,

Albert Bichot – Burgundia pärl

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba 14. sajandist. Sellest ajast pärineb ka perekonna kuulus vapp, mida on ehtimas emahirve kujutis.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot’sid on viinamarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud.

Aastal 1900 sündis Albert Bichot, tänu kellele sai Bicho veinimõis laiema tuntuse maailmas. Ta reisis palju Põhja-Ameerikas, Aasias ja Okeaanias. Albert oli veendunud, et veine tuleks tutvustada üle kogu maailma ja saavutada nii laiem kõlapind. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis võimaldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada.

Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad veinidele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomulikud ainult Albert Bichot toodangule.