Hey French. You could have made this but you didn’t, Pasqua

44.64 
59.52 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Bränd
Tootja
Värvus
Maitse
Stiil
Maht
Alkoholisisaldus
Kogus kastis

Serveerimistemperatuur
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Pasqua veinimõisa sooviks oli luua midagi täiesti uudset ja teistest selgelt eristuvat veini. Selleks hakati juba 2016. aastal otsima koostööpartnereid Veneto ja selle lähedastest regioonidest. Fookusesse võeti kõrge potensiaaliga Soave mäed, mis on tuntud oma rikkaliku vulkaanilise pinnase poolest.

 

Hey French on kokku segatud 4 erineva aastakäigu veinidest: 2013, 2015, 2016 ja 2017.

Kasutati Garganega, Pinot Bianco ja Sauvignon Blanc viinamarju.

Iga aastakäiku valmistati samal meetodil ja laagerdati kõigipealt 6 kuud tammest vaatides ja hiljem roostevabast terasest vaatides.

 

2013. aasta vein oli hea vintage, millel oli hea tasakaal. Aroomis tsitrus, eksootilised elemendid ja küpsenud puuviljad.

 

2015. aastal oli väga soe ja pikk suvi. Selle aasta veinis oli vähem hapet ja rohkem puuviljaseid noote.

 

2016. aasta veini iseloomustas hea happesus ja lillelised ja puuviljased noodid.

 

2017. aasta saagist valmistatud vein oli viimase 30 aasta üks parimaid veine. Kompleksne ja selgelt eristuva iseloomuga.

 

4 aastakäiku kokku segades saadi võrratu ja teistest eristuv vein. Unikaalse struktuuri ja kompleksusega vein, mis on saavutatud oskuslikult segedes erinevaid veine. Maitses on tunda õitsevatest lilledest kuni kummelini, sarapuupähklit, tsitrust ja troopilisi puuvilju.

 

Veinil on pikk vananemispotentsiaal.

TARBIMISSOOVITUS

Aperitiiviks, kerged eelroad, grillitud või küpsetatud valge kala.

AUHINNAD

Luca Maroni 2020 – 90 punkti

James Suckling – 92 punkti

Gambero Rosso 2020 – 2 bicchieri rossi

SKU: 800788016306 Categories: , ,

Pasqua – ühe perekonna kirg

Veneto piirkond Kirde-Itaalias on justkui omaette veinide ühendriik, mis pole tuntud kindla veinistiili poolest nagu näiteks Toskaana, kuid on koduks paljudele maitsetele. Erinevad mikrokliimad, kümned ja kümned põlised viinamarjasordid ja paar tuhat aastat traditsioone muudavad Veneto veinikultuuri vastupandamatult rikkalikuks ja omanäoliseks. Nii on ka Venetos valmivate veinide ampluaa tõeliselt lai: tummisest punasest Amarone veinist kuni õrna ja parfüümse Prosecconi.

Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale. Ettevõtlikud vennad Pasqua’d tegid veiniäriga algust juba aastal 1925. Tolle aja kohta suurepärast veini valmistades tõusid nad kiiresti Itaalia parimate sekka. Pasqua oli ka üks esimesi veinimaju, mis oma toodangut tänapäevasel kujul välismaale hakkas müüma.

Pasqua veinimajale kuuluvad istandused mitmes piirkonnas, kuid enim tunnustust on kogunud istandused Valpolicella’s. Pole ka imestada, sest juba selle paiga nimi, Valpolicella, tähendab ladina keeles “mitmete veiniistanduste orgu” ja veini on seal valmistatud juba üle 2500 aasta. On teada, et mitmed Rooma keisririigi kuulsused, sealhulgas keiser Augustus, eelistasid just selle piirkonna veine. Pasqua edu põhinebki Corvina, Molinara, Rondinella ja teiste iidsete viinamarjasortide oskuslikul kasutamisel.

PASQUA VÄÄRTUSED:

• INNOVATSIOON

• TRADITSIOONID

• KVALITEET

• TEADUSUURINGUD

• KIRG