Chateau Montrose, 2th Grand Cru Classe, St. Estephe, 2014
ISELOOMUSTUS
Chateau Montrose on tänapäeval tuntud oma võimsate ja täidlaste Bordeaux’i veini poolest. See pole aga alati nii olnud ja aasta sadu tagasi oli see piirkond tuntud hoopis jahipidamise piirkonnana. Tänapäeval on Chateau Montrose 2éme Cru Classé klassifikatsiooniga veinimõis ja nende kasutuses on 95 hektarit viinapuuaedu. Veiniaia teeb haruldaseks see, et see on ühes suures blokis ja tänu sellele on ta oma regioonis haruldane ja hindamatu eelisega. Pinnas koosneb peamiselt kruusast savi peal ja see soodustab loomulikku äravoolu ja tagab selle, et viinapuud saavad oma vee veealustest veevarudest aeglaselt ja regulaarselt. Viinapuudest on 60% Cabernet Sauvingon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc ja 2% Petit Verdot. Nende keskmine vanus läheneb 40. aastale. Chateau Montrose on seadnud endale eesmärgiks, et aastaks 2025 on kogu nende saak kasvatatud orgaaniliselt. Veinide kääritamiseks on kasutusel 59 erineva suurusega roostevabast terasest mahutit. Hiljem vein küpseb Prantsuse tammest vaatides keskmiselt 18 kuud, millest 60 % on uued vaadid.
Segu: 61% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 8% Cabernet Franc ja 1% Petit Verdot
TARBIMISSOOVITUS
Sobib hästi koos ulukilihaga või loomalihaga.
AUHINNAD
Decanter – 97 Points
Another contender for wine of the vintage. Here things get a little deep and fleshy, with crushed damson fruit that holds its integrity. Tannins are big and bold, oak influence clear but not offputting, just giving boots to slip your feet into. Your mouth responds to these tannins, reminds you that wine tasting us a physical activity. Great quality, what a brilliant wine.
James Suckling – 97 Points
Incredible aromas of currants, blackberries, slate and flowers. Full-bodied yet so tight and beautiful with superb polish and brightness. The length is fantastic. Truly superb. Drink in 2021.
Robert Parker’s Wine Advocate – 96 Points
Tasted at the château, the 2014 Montrose builds on the promise it showed in barrel with gorgeous blackberry, raspberry, cedar and orange sorbet scents that are extremely pure and refined. The palate is medium-bodied with supple tannin, very precise acidity and layers of crisp black fruit laced with vanilla from the new oak at the moment. That will be subsumed in time. What you have here is a very precise, multi-layered, almost sensual Montrose that is going to delight many for years to come. This is highly recommended—one of the finest Left Bank wines this vintage. Tasted September 2016.