Chardonnay, Keltern Vineyard, Hawkes Bay, Villa Maria, 2020

36.71 
48.95 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Tooteliik
Päritolumaa
Piirkond
Bränd
Tootja
Viinamari
Värvus
Maitse
Stiil
Serveerimistemperatuur
Maht
Kogus kastis

Alkoholisisaldus
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Keltern on üks ikoonilistest Villa Maria veinidest, mida toodetakse ainult parimatel aastatel. Viinamarjaistandus sai seal alguse 1999. aastal ja on kiiresti saavutanud staatuse kui üks parimaid Uus-Meremaa Chardonnay veinisid.

Vein küpses 11 kuud Prantsuse tammest vaatides, millest 40% olid uued vaadid ja ülejäänud vaadid olid ühe ja kahe aasta vanused.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi kergete linnalihast roogadega või erinevate juustudega.

AUHINNAD

Cam Douglas – 97 Points

“Fantastic bouquet with piercing aromas of ripe tone fruits and gun-flint, fresh white fleshed orchard fruits, fine new barrel scents and soft baking spice moments. Complex, detailed and seductive. Even better on the palate with a pure fruit core showcasing flavours of grapefruit and stone fruits, citrus pith and wet pebble minerality. Fine tannins and plenty of acidity, a youthful complex and vibrant example.”

Bob Campbell – 96 Points

“Concentrated, flagship chardonnay with citrus, oyster-shell, struck-flint, nectarine and nutty yeast lees flavours. A high-energy wine, with deliciously tangy acidity promoting a lengthy finish. Delicious now but with good cellaring potential.”

SKU: 9414416105944 Categories: , ,

Villa Maria – ülekullatud Uus-Meremaa veinimaja

Viinamarjad jõudsid Uus-Meremaale alles 1836. aastal ja esimene põld rajati misjonäride poolt ühe Hawke’s Bay kiriku hoovi. Kuni 1960.ndateni valmistatigi veini peamiselt kiriku armulauale ja perekondlikuks tarbimiseks. Umbes 50 aasta eest hakati aru saama Uus-Meremaa veinide tõelisest potentsiaalist ning viimase paarikümne aastaga on sealt pärit Sauvignon Blanc saanud tuntuks üle maailma.

Kõige tähelepanuväärsem ja enim auhindu pälvinud saareriigi veinimaja on vaieldamatult Villa Maria. Veinikoja asutas George Fistonich 1961. aastal, olles vaid 21-aastane. Ta rentis oma isalt Aucklandi lähistel viis aakrit maad ja istutas neist ühe viinapuid täis. Juba järgneval aastal tootis ta Villa Maria nime all oma esimesed veinid. Kuuekümnendate vältel oli ta oma ettevõtte ainus töötaja, vaid abikaasa Gail talle abiks. Seitsmekümnendate alguses palkas ta oma esimesed töölised ning hakkas jõudsalt laienema. Tänaseks on Villa Mariast saanud 250 töötajaga veinimaja, mille toodangut eksporditakse enam kui 60 riiki.

Juba viis aastakümmet on George olnud Uus-Meremaa veinitööstuse eesotsas ja selle üks peamisi edasiviijaid. Villa Maria on tõusnud ikooni staatusesse oma teedrajavate otsustega nagu boonuse maksmine kasvatajatele kvaliteedi, mitte kvantiteedi põhjal. Villa Maria oli ka esimene veinimaja, mis loobus klassikalisest korgist ja läks täielikult üle keeratavale korgile. Oma teenete eest Uus-Meremaa veinitööstusele löödi George Fistonich esimese uusmeremaallasena rüütliks.

Villa Maria on enim auhindu ja medaleid kogunud veinimaja Uus-Meremaal. Kümnete ja kümnete medalite kõrval on veinimaja pälvinud näiteks neljal korral Aasta Veinivalmistaja tiitli ning nimetatud maailma 50 ihaldatuima brändi hulka.