Sommeljee Viljar soovitab Jaanuaris 2022
Jaanuaris vaatame Lõuna-Itaaliasse, kust tulevad jõulised ja täidlased veinid, mis sobivad ideaalselt praeguste lumiste külmade ilmadega. Külmale ilmale kohaselt keskendume rohkem just mõnusale punasele veinile.
Passo Grande Appasimento, Vino Rosso
Passo Grande on hea hinna ja kvaliteediga “Appasimento” meetodil valmistatud jõuline vein.
Passo Grande tootmisel on kasutatud traditsioonilist “Appasimento” meetodit – kuivatamise protsess. Vein on intensiivse rubiinpunase värvusega ja aroom on puuviljane, rikkalik, vürtsikas ja musta piprane. Maitselt vürtsikas, intensiiivne ja rikkaliku maitsega.
Viljari toidusoovitus: Sobib hästi punase liha ja kõvade juustudega kõrvale.
Veneto üks tähtsamaid linnu on Verona. Kuigi Verona sai tuntuks tänu Romeo ja Julia kustumatule armastusloole, siis paljud veinisõbrad teavad seda paika just tänu Pasqua veinimajale.
Mucchietto, Primitivo, Puglia, Famiglia Pasqua
Viljari toidusoovitus: Sobib hästi koos lihapastaga , veise- ja lambalihaga.
Tenuta delle Terre Nere on põnev veinimaja, mis asub Etna vulkaani põhjapoolsel küljel. Nad toodavad veine, mida nimetatakse ka “Vahemere Burgunderiteks”. Sealsed veinid on elegantsed, täidlased ja siidiste tanniinidega.
Toodavad aastas ainult 13000 pudelit.
Santo Spirito, Etna Rosso, Tenuta Delle Terre Nere, DOC
Santo Spirito valmistamisel on kasutatud 98% Nerello mascalese ja 2% Nerello cappuccio viinamarju. Viinapuude keskmiseks vanuseks on 40-100 aastat. Korje toimus oktoobri lõpus, millele järgnes kontrollitud temperatuuri juures fermentatsioon. Sellele järgnes spontaanne malolaktiline fermentatsioon ja küpsemine suurtes Prantsuse tammest vaatides. Vein küpses 16-18 kuud ennem pudeldamist. Värvuselt intensiivse rubiinpunase värvusega vein, mille aroom on intensiivne, kompleksne ja rikkalikult floraalne. Maitse on sametine ja kreemine.
Viljari toidusoovitus: Sobib hästi koos grillitud liha, hautiste ja kõvade juustudega.
Tenuta delle Terre Nere on põnev veinimaja, mis asub Etna vulkaani põhjapoolsel küljel. Nad toodavad veine, mida nimetatakse ka “Vahemere Burgunderiteks”. Sealsed veinid on elegantsed, täidlased ja siidiste tanniinidega.
Toodavad aastas ainult 6000 pudelit.
Santo Spirito, Etna Bianco, Tenuta Delle Terre Nere, DOC
Viljari toidusoovitus: Sobib hästi kergete pastadega, roogadega kalast või valgest lihast.