Pilt on illustreeriv
Tierra Alta En 2 Cotas, Reserva, Valduero, Ribera Del Duero, 2014
ISELOOMUSTUS
Tierra Alta En 2 Cotas viinamarjad on pärit üle 50 aasta vanustelt madala saagikusega viinapuudelt, mis asuvad Ribera Del Duero piirkonna ühes kõrgeimas punktis, rohkem kui 840m üle merepinna. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, kuhu mahub korraga 14 kg marjasid. Fermentatsioon toimub 8 päeva jooksul temperatuuril 23-28 kraadi, millele järgneb 10 päevane matseratsioon. Peale seda jäetakse vein 30 kuuks eri päritolu tammevaatidesse küpsema. Ennem müüki minemist küpseb vein veel 18 kuud pudelites. Veinil on elav granaatpunane värvus. Aroomis annavad tooni küpsed punased marjad, kohvi, tubakas ja puidused noodid. Veinil on võimas maitse, tugevate tanniinidega ja pikas järelmaitses on tunda tumedaid kirsse ja põldmarjasid.
TARBIMISSOOVITUS
Sobib hästi koos lambalihaga või küpsete juustudega.