Pilt on illustreeriv
Chateau Montrose, 2th Grand Cru Classe, St. Estephe, 2017
ISELOOMUSTUS
Chateau Montrose on tänapäeval tuntud oma võimsate ja täidlaste Bordeaux’i veini poolest. See pole aga alati nii olnud ja aasta sadu tagasi oli see piirkond tuntud hoopis jahipidamise piirkonnana. Tänapäeval on Chateau Montrose 2éme Cru Classé klassifikatsiooniga veinimõis ja nende kasutuses on 95 hektarit viinapuuaedu. Veiniaia teeb haruldaseks see, et see on ühes suures blokis ja tänu sellele on ta oma regioonis haruldane ja hindamatu eelisega. Pinnas koosneb peamiselt kruusast savi peal ja see soodustab loomulikku äravoolu ja tagab selle, et viinapuud saavad oma vee veealustest veevarudest aeglaselt ja regulaarselt. Viinapuudest on 60% Cabernet Sauvingon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc ja 2% Petit Verdot. Nende keskmine vanus läheneb 40. aastale. Chateau Montrose on seadnud endale eesmärgiks, et aastaks 2025 on kogu nende saak kasvatatud orgaaniliselt. Veinide kääritamiseks on kasutusel 59 erineva suurusega roostevabast terasest mahutit. Hiljem vein küpseb Prantsuse tammest vaatides keskmiselt 18 kuud, millest 60 % on uued vaadid.
Segu: 76% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Cabernet Franc ja 1% Petit Verdot.
TARBIMISSOOVITUS
Sobib hästi koos ulukilihaga või loomalihaga.
AUHINNAD
Robert Parker’s Wine Advocate – 98 Points
Composed of 76% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 3% Cabernet Franc and a 1% splash of Petit Verdot, the 2017 Montrose wine was run off into 60% new and 40% one-year old barrels where it was aged for 18 months. The grand vin represented 37% of the estate’s total production. Deep garnet-purple in color, the nose takes some time to unfurl before revealing an impressively flamboyant core of black cherry preserves, warm cassis and baked plums with hints of red currant jelly, dark chocolate, licorice, cardamom and chargrill plus a gentle waft of candied violets. Medium to full-bodied, the palate has fantastic intensity with a very elegant, modest weight, featuring super-ripe, finely-grained tannins and tons of freshness to lift and show-off a stunning array of gorgeous black fruit and fragrant sparks, finishing very long and refined. This is an incredibly classy, poised and sophisticated Montrose!
James Suckling – 97 Points
Extremely aromatic with currant, wild-herb and fresh-violet aromas. This is regal cabernet sauvignon at its finest. The palate has unwaveringly long and defined tannins that carry such fresh, piercingly pure, redcurrant and cassis flavors. A twin to the superb 2015? A blend of 76% cabernet sauvignon, 20% merlot, 3% cabernet franc and 1% petit verdot.