Pilt on illustreeriv
Sito Moresco, Gaja, 2021
ISELOOMUSTUS
Sito Moresco on oma nime saanud veiniaia esimese omaniku järgi. Vein kombineerib endas Nebbiolo komplekssuse, Barbera marjasuse ja Merlot pehmuse. Iga viinamarjasort kääritati eraldi roostevabast terasest vaatides reguleeritud temperatuuril. Peale malolaktilist käärimist veinid segati kokku üheks veiniks ja jäeti 12-ks kuuks küpsema tammevaatidesse. Hiljem lasti veinil veel seista 6 kuud pudelis. Aroomis annavad tooni mahlased punased marjad – maasikad, kirsid ja plooomid. Maitse on heas tasakaalus, tooni annavad konsentreeritud punased puuviljad, siidised ja mahedad tanniinid. Järelmaitses tunda vürtse ja suitsuseid noote.
Veini on ideaalne tarbida ka noorelt, kuid tema arengupotensiaal on vähemalt 10 aastat.
TARBIMISSOOVITUS
Sobib hästi koos grillitud veiselihaga.