Colheita 1952, Kopke, Puukarbis

229.03 
305.37 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Bränd
Serveerimistemperatuur
Alkoholisisaldus
Maht
Kogus kastis

Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Tegemist on järjekordse suurepärase Colheitaga, mis on toodetud Kopke poolt. Viinamarjad on korjatud ainult parimal ajal, et saada neist parim värvus, tanniinid ja aroom. Portveinidest on Colheita’d kõige haruldasemad. Kuldse tooniga ja kristallilise oranži nüansiga portvein, mille aroom on võimas. Aroomis tunda küpsed puuviljad, mustad ploomid, viigimarjad ja virsikud. Maitse on intensiivne, tunda leiva ja vanilje nüansse. Pika järelmaitse ja hea tasakaaluga happesuse ja magususe vahel.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib erinevate dessertide juurde.

SKU: kopke colheita 1952 Categories: , ,

Kopke – osa Portugali pärandist

Portvein on magus, kangendatud vein Portugalist. Tänu oma rikkalikule ja magusale maitsele juuaksegi porti üldiselt dessertveinina. Portvein on vägagi mitmekülgne ning lisaks punasele valmistatakse ka valget, roosat ning pika laagerdusega Tawny porti.

Õige portvein valmib Porto linna lähistel Douro jõe orus. Douro veinipiirkond loodi juba 1756. aastal ja on seega vanim märgistatud ja kaitstud nimetus maailmas. Sealne kliima on karm: suvel kuum ja kuiv, talvel külm. Marão mäeahelik pakub kaitset Atlandi ookeanilt puhuvate tuulte eest, kuid samas on selle tõttu ka sademeid väga vähe. Rasked tingimused lisavad aga viinamarjadele magusust ning aroomi.

Portveini teeb eriliseks selle unikaalne segu Portugali kohalikest viinamarjadest nagu Touriga Franca, Touriga Nacional ja Tinta Roriz. Kokku kasutatakse erinevate portveinide valmistamiseks 52 viinamarjasorti, millest igaüks lisab veinile oma nüansi. Portveini üheks alustalaks on vaieldamatult Kopke. Christiano Kopke ja tema poeg rajasid 1638. aastal oma veinimaja ja olid esimesed, kes üldse portveini välismaale laevatama hakkasid. Läbi põlvkondade on Kopked oma suurepäraste veinidega kuulsust kogunud üle maailma. Samuti on mitmed Kopke pereliikmed oma panuse andnud portveini üldisele arengule ja levikule.

Kopke portveinides on tunda vaarika, muraka, karamelli, kaneeli ja šokolaadi maitseid. Kuigi portveine on erinevaid, siis peamisteks on punane port, milles tuleb esile marjasus ja šokolaad ning Tawny port, mis on magusam ja karamellisem. Porti tuleks juua umbes 16 kraadi juures. Kõrvale sobivad suurepäraselt tugevamaitselised juustud, šokolaadi ja karamelli magustoidud ning soolapähklid.