Sommeljee Viljar soovitab märtsis

Naistepäev on kohe käes. Paljudel meestel on peas küsimus: “Mida kinkida naistepäevaks naisele?” Kingitus peaks tulema otse südamest näitamaks, kui palju sa oma naisest hoolid. Oleme selleks korraks välja valinud mõned tooted, mis sobivad just naiseliku loovusega.

Brut, Rose, Cremant D Alsace, Wolfberger

Wolfberger Rose Cremant on kaunis lõheroosa vahuvein, mille aroomis on tunda vaarikaid, sõstraid ja metskirssi. Maitselt on värske, marjane ja karge.

Toidusoovitus:
Sobib lambaliha, ulukiliha ja juustudega.

Brut, Prestige Rose , Champagne Taittinger

Prestige Rose on heleroosa värvusega ja peene mulliga šampanja. Aroomis tunda värske purustatud vaarikas, kirss ja must sõstar. Maitse elav, puuviljane, värske ja elegantne.

Toidusoovitus:
Sobib aperitiiviks, dessertidega ja puuviljasalatiga.

Valpolicella Ripasso Superiore, Pasqua, Veneto

See vein on austusavaldus Pasqua perekonna esimese põlvkonna poolt 1970. aastatel toodetud esimestele Amarone ja Ripasso veinidele. Black Label sari jäljendab Verona suurepärase veinivalmistamise traditsiooni elegantset ja klassikalist stiili.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus. Aroom on intensiivne, tooni annavad metsikud kirsid, punane sõstar ja vihjed röstistest nootidest. Maitse on rikkalik ja täidlane, magusate ja ümarate tanniinidega.

Toidusoovitus:
Sobib hästi koos röstitud lambaga, bbq lihaga ja juustudega.

Passimento Bianco (Romeo & Juliet), Pasqua

Passimento Bianco on omanäoline valge vein Romeo ja Julia kodulinnast Veronast. Tunda on külluslikku ja elegantset, intensiivset tsitruste, virsikute ja mandli aroomi. Maitselt värske, kuid mitmekülgse puuviljasusega ja pika järelmaitsega.

Toidusoovitus:

Sobib Aasia köögiga ja laagerdunud juustudega.

Chardonnay, Secret de Famille, Albert Bichot

Ilusate puhaste aroomidega, on tunda tsitrust, valgeid õisi, tamme ja mineraalsust. Keskmise täidlusega ja hea kontsentratsiooniga vein. Järelmaitse on ilusa happelisuse ja kerge puiduse maitsega. 80% viinamarjast tuleb Mersaulti piirialalt ning ülejäänud 20% St. Romaini piirkonnast.

Toidusoovitus:
Sobib hästi koos mereandide ja valge kalaga.