Sommeljee Viljar soovitab veebruaris

Viljar Pent
SOMMELJEE

Viljar on veinidega tegelenud ligi 20 aastat. Enne Avallonesse tööle asumist töötas ta erinevates restoranides sommeljeena. Nüüd aitab ta Avallone klientidel leida sobivaimad veinid nende maitsele. Pikaajaline tööstaaž veinimaailmas ei ole Viljari veinikirge kuidagi mõjutanud – uued veinid, veinipiirkonnad ja tootjad panevad tal ikka ja jälle silma särama!

KOPKE, 10 YEARS

Käsitsi korjatud viinamarjadest valmistatud, 10 aastat tammevaatides laagerdunud portveinide segu. Värvuselt pruunikas punane ja aroomilt elegantne, vürtsikas, tunda kuivatatud puuvilju ja mett. Maitselt on magus, mahe ja vürtsika järelmaitsega.

Viljari toidusoovitus: Viljar valis selle toote välja, kuna portvein sobib ilusti kokku karge talveilmaga. Pole midagi paremat, kui peale väikest jalutuskäiku ennast soojendada klaasikese küpse portveiniga. Samuti oleks see portvein ka ideaalseks kaaslaseks õhtusöögi lõpetamisel. Näiteks koos šokolaadikoogiga.

Ruit Hora, Bolgheri, Caccia al Piano 1868

Ruit Hora Bolgheri on ruumika aroomibuketiga vein, milles on tunda metsamarja ja vürtside nüansse. Sügavpunase värviga vein pakub hästi balansseeritud maitsepaletti, millest ei puudu elav happesus. Veini hoitakse enne pudeldamist 18 kuud vaatides.

Viljari toidusoovitus: See vein on ideaalseks kaaslaseks ka kõige pidulikumatel tähtpäevadel. Sobib ideaalselt koos lamba karree või veisefileega. Võib proovida ka erinevate küpsemate juustudega.

 

Pinot Noir, Barrel Selection, Salentein

Salentein Pinot Noir on pehme ja marjane vein, mille viinamarjad on käsitsi korjatud. Peale mida on vein laagerdunud Prantsuse tammevaadis 10 kuud. Aroomis on tunda kuivatatud kirssi, röstitud mandlit ja vaniljet. Maitsed kerkivad esile küpsed tanniinid, jäädes siiski pehmeks ja marjaseks.

Talv on suurepärane aeg erinevate hautiste ja pajaroogade valmistamiseks. Nende roogade juurde sobib hästi uue maailma Pinot Noir. Samuti ka hea kaaslane pardi kõrvale.