Sommeljee Viljar soovitab oktoobris

Käes on oktoober. Ilmad on läinud külmemaks ja õhtud pimedad.
Avallone epoe valikus on veine, mida nautida pimedatel õhtutel koos maitsvate toitudega.

.73, Merlot, Friuli Grave, Le Monde

Tegemist on Le Monde veinimaja jõulisema Merlo veiniga. 1973 aastal ilus Le Monde veinimajal esimene aastakäik.
.73, Merlot, Friuli Grave, Le Monde loodi selle auks.

.73 viinamarjad läbivad alguses lühikese eelkääritusprotsessi ennem külm matseratsioon, millele järgneb esmane fermentatsioon tammest vaatides reguleeritud temperatuuril. Matseratsioon kestab 15-20 päeva. Malolaktiline fermentatsioon toimub väikestes Prantsuse tammest vaatides, mille järel küpseb vein Prantsuse tammest vaatides 18-24 kuud. Hiljem vein pudeldatakse ja hoitakse veel 10-12 kuud ennem müüki.

Veinil on rubiinpunane värvus, aroom avaneb vihjetega metsamarjadele, põldmarjadele, kirssidele, tunda ka söestunud tamme ja mineraalset mõju. Veinil on suurepärane struktuur ja täidlane maitse.

Toidusoovitus:
Erinevad ulukilihad ja hautised

GSM, Coq du Matin

Grenache, Syrah ja Mourvedre viinamarjad sobivad suurepäraselt kokku. Tulemuseks on vürtsikas, kust võime leida tumedat ploomi, musta kirssi ja pipart. Vein on mineraalne, aromaatne ja täidlane.

Carmenere, Signos de Origen, Emiliana(Orgaaniline ja Vegan)

Kaminatule ees mõnusaks nautimiseks soovitame teile Carmenere, Signos de Origen, Emiliana veini.

Signos de Origen, Carmenere on kirsipunane vein, mille komplekses aroomis on tunda tumedaid puuvilju ja maitsetaimi nagu rosmariin ja münt. Lõhnade avaldudes on tunda ka musta pipart ja grafiiti. Maitsepalett üllatab värske happesusega. Tugeva struktuuri ja pika järelmaitsega vein.

Toidusoovitus:
Erinevad lihalõiked

Pinot Bianco, Alma, Friuli, Le Monde, DOC

Alustasime oma blogi Le Monde veinimaja veiniga ja lõpetame samuti. Pinot Bianco, Alma, Friuli, Le Monde on nende maja üks jõulisemaid ja elegantsemaid valgeid veine, mida nautida sellisel aastaajal.

Pinot Bianco, Alma, Le Monde on kuldkollane, kergelt roheka helgiga. Vein on täidlane ja suurepärase iseloomuga. Aroomist on tunda küpsete eksootiliste puuviljade ja valge virsiku lõhna.
Maitse on sametine, soe, mineraalne ja hea tasakaalustatud kehaga.
Viinamarja saagikoristus aeg on septembri esimesed 10 päeva. Viinamarjad korjatakse käsitsi. Veinil on 10 aastane arengupotensiaal.

Toidusoovitus:
Äärmiselt mitmekülgne: ideaalne kaaslane eelroogade ja kergete kalaroogade kõrvale. Oma struktuurilt sobib vein ideaalselt: merilatika, rostbiifi, homaari, kalasuppide ja küpsete juustude kõrvale.