Sommeljee Viljar soovitab septembris

Kohe on käes sügis. Õhtud muutuvad jahedamaks ja pimedamaks. Käes on varsti sügis!

Siin mõned vihjed, milliseid veine võiksite proovida.

Numina, Spirit Vineyard, Gran Corte, Salentein, Valle de Uco, Mendoza

Kui õnnestub saada ulukiliha, siis see vein sobib ideaalselt selle kõrvale. Vein on täidlane ja marjane, mis töötab hästi ulukiliharoogadega.

Numina, Salentein on punane vein, värvilt on sügavust ja helki. Elegantses veinis on tunda magusaid aroome ja punaseid marju ning kuivatatud musti ploome. Laagerdunud 16 kuud prantsuse tammevaadis. Ümar ja suurepärase struktuuriga vein, kus on tasakaalus happesus ja pikk järelmaitse. Sobib säilitamiseks kuni 10 aastat.

 

Chateauneuf-du-Pape, Selection, Millesime, Maison Castel

Kes eelistab vana-maailma veine, soovitame proovida tugevaid liharoogasid Chateauneuf-du-Pape veiniga.

Chateauneuf-du-Pape on üks Rhône oru üks ajaloolisemaid ja tuntumaid apellatsioone. Piirkonna vahemereline kliima, vähene sademete hulk ja kivine pinnas loovad eelduse suurepäraste veinide valmistamiseks. Koostöös oma viinamarjakasvatajatega valis Maison Castel’i meeskond välja parimad viinamarjaistandused, et luua eriline vein, mille maitse on elegantne ja täidlane.

Veinil on rubiinpunane värvus, millel on lillakas helk. Aroom on kompleksne, tooni annavad tumedad marjad, kirss ja must sõstar. Veel on tunda vihjeid erinevatest vürtsidest. Maitse on hea struktuuriga, sügav, peente tanniinidega, luues harmoonilise lõpptulemuse.

Pinot Noir, Earth Garden, Marlborough, Villa Maria(Orgaaniline)

Neile, kes ei soovi nii tugevaid ja jõuliseid veine, on ideaalne valik Villa Maria Pinot Noir, Earth Garden.

Earth Garden on Villa Maria veinimõisa uus sari, kus viinamarjad on 100% kasvatatud orgaaniliselt. Viinamarjaväätide vahel asuvad kaunid lilleaiad ja muldasid majandatatakse ökosüsteemi säästvate põhimõtete alusel.

Aroomis on tunda tumedad marjad ja floraalsed noodid. Maitses on pehmed šokolaadised tanniinid, kergelt tunda röstiseid noote ja järelmaitse on maalähedane.

Pinot Grigio, Capitolo 06, Pasqua

Suvesoojus pole veel lõplikult kadunud. Kes eelistab kergemat ja aromaatsemat veini, siis selleks oleks Pinot Grigio, Capitolo 06 vein Pasqualt.

“Capitolo 06.” on värvuselt hästi hele, roheka helgiga vein. Aroomilt tsitruseline, tunda troopilisi puuvilju, kuiv, värske, kergesti joodav ja maheda happesusega.

 

Chardonnay, Winemakers Reserve, Hawkes Bay, Esk Valley

Kes otsib valgest veinist mineraalsust ja jõudu, sellele soovitame Chardonnay, Winemakers Reserve veini.

Winemakers Reserve seeria veinide tootmiseks on välja valitud ainult parimad maatükid ja kõik marjad on käsitsi korjatud, et saavutada parim tulemus. Veini kääritati metsiku pärmiga, osades vaatides kasutati malolaktilist fermentatsiooni, et pehmendada happeid. Lõplik segu jäeti setetele seisma kuni veini pudelitesse villimiseni. Aroom mineraalne ja esile kerkivad luuviljad. Elegantne, kompleksne ja kreemja tekstuuriga Chardonnay, mille maitsest leiab virsikuid, greipe ja kašupähkleid.