Sommeljee Viljar soovitab aprillis

Loodame, et soojemad ilmad jõuavad ka lõpuks Eestimaa pinnale.
Guasti Clemente veinimajast on jõudnud uued veinid Avallone sortimenti.
Miks mitte katsetada just praegu uusi ja põnevaid veine?


 

Esimeseks veiniks soovitame kerget ja värsket veini. Piemonte Chardonnay, Guasti Clemente

Viinamarjaistandused asuvad Nizza Monferrato kommuunis. Vein on õlgkollane, kergelt roheka läikega.
Aroomis on tunda kollaseid õunu. Maitse on kuiv, pehme ja heas tasakaalus.

Sobib hästi kala kõrvale ja aperatiiviks.

Tõeline veini klassika: Gavi, Piemonte, Guasti Clemente

Viinamarjaistandused asuvad Gavi Ligure kommuunis ja naaberpiirkondades Alessandria provintsis. Vein on õlgkollane, kergelt roheka helgiga. Aroom on värske, puuviljane ja intensiivne. Maitse on kuiv, värske ja puuviljase noodiga.

Sobib valgete kaladega, kuumade ja külmade suupistetega ning suurepäraselt ka aperitiiviks.

Järgmiseks soovitame proovida Gavi di Gavit, et aru saada mis vahe on Gaviga? Gavi Del Comune Di Gavi, Guasti Clemente

Viinamarjaistandused asuvad Gavi külas. Vein on õlgkollane, kergelt roheka helgiga.
Aroom on värske, puuviljane ja marjane. Vein on kuiv ja kerge. Maitselt värske ja puuviljaline.

Sobib hästi iga kala kõrvale, kuumade ja külmade suupistetega ning suurepäraselt ka aperitiiviks.

Esimese grilli kõrvale soovitame Barbera viinamarjast valmistatud Barcatot. Barcatato, Nizza, Guasti Clemente, DOCG, 2017

Viinamarjad on korjatud Guasti Clemente vanimast viinamarjaistandusest. Veini valmistamiseks valitakse käsitsi välja ideaalsed küpsed viinamarjakobarad. Viinamarjad pressitakse aeglaselt ja ettevaatliklt. Vein pannakse laagerduma väikestesse 225 liitristesse vaatidesse kaheteistkümneks kuuks. Seejärel läheb vein kaheteistkümneks kuuks pudelisse puhkama.

Aroom on hästi komplektne ja intensiivne, milles tunneme violetseid punaseid lilli, mustikat ja murakat. Samuti võime leida musta pipart, vaniljet ja šokolaadi.

Vein on täidlane, kuiv ja pehmete ümarate tanniinidega. Vein on jõulise struktuuriga ja intensiivse järelmaitsega. Veinil on paranemis potensiaal kümme aastat.
Sobib suurepäraselt keerukate ja parimate gurmeeroogadega.

Õhtu lõpetuseks võib ennast hellitada ühe Barologa. Barolo, Guasti Clemente, 2017

Vein on laagerdunud 2 aastat ja 6 kuud tammevaatides. Viinamarjaistandused asuvad Barolos ja Serralungas.

Veini värvus on granaatõunapunane ja oranži tooniga. Aroomis on tunda tumedaid marju, nelki ja vaarikaid. Maitse on kuiv, tugeva struktuuriga, milles on tunda šokolaadi, tubakat ja magusaid vürtse.

Sobib hästi prae, ulukiliha ja maitsestatud juustudega.