Sangrita tomatimahlad

Mehhikos tähendab termin "Sangrita" vürtsikat segu tomatimahlast ja erinevatest puuviljamahladest.

Heinrich Riemerschmid tutvus selle joogiga reisil Mehhikosse ja tõi tagasi ühe eriti maitsva retsepti. Jooki täiustati veelgi rohkem ja lõpuks 1965. aastal esitleti Sangritat esimese omalaadse joogina Saksamaal. Alates turule tulekust on Sangrita Saksamaal tõeliselt triumfeerinud ja on endiselt turuliider.

Sangrita võlgneb oma suure populaarsuse mitte ainult ainulaadsele maitsele, vaid ka unikaalsele sildikujundusele, mille kaelasildil on iseloomulik silmapaistev müts.

Sangrita on vegan, alkoholivaba, ilma värvainete ja säilitusaineteta, et tagada maksimaalne mahlasisaldus ning ilma lisatud rasvadeta.

Sangrita Classico tomatimahl 500ml (vegan)

Tomatimahlast ja muudest puuviljamahlakontsentraatidest valmistatud mitme puuviljajook vürtsidega.
Koostis: tomatimahl (kontsentraat (90%)), apelsinimahla kontsentraat (4%), brändiäädikas, sool, sidrunimahla kontsentraat, vürtsid, aroom. Enne kasutamist loksutada ja hoida avatud pudelit jahedas kohas. Pole lisatud rasvasi.
Serveeri jahutatult.

Toitumisalane teave 100ML
Energia 125,2kJ/29,5 kcal
Süsivesikud 5,4 g
– millest suhkrud 5,4 g
Valgud 0,8 g
Sool 1,45 g

Sangrita Picante vürtsikas tomatimahl 500ml (vegan)

Koostis: tomatimahl (kontsentraat (90%)), apelsinimahla kontsentraat (4%), brändiäädikas, sool, sidrunimahla kontsentraat, vürtsid. Enne kasutamist loksutada ja hoida avatud pudelit jahedas kohas. Pole lisatud rasvasi.
Serveeri jahutatult.

Toitumisalane teave 100ML
Energia 132,2 kJ/31,2 kcal
Süsivesikud 5,4 g
– millest suhkrud 5,4 g
Valgud 1,0 g
Sool 1,45 g

Muuda oma toidud veelgi maitsvamaks Sangrita Classico ja Picante abil. Samuti ideaalne valmistada mõnusaid kokteile.

Pasta kaste

2 kimpu basiilikulehti
100 g peeneks riivitud värsket parmesani
200-300 ml ekstra oliiviõli
200 cl Sangrita Classico tomatimahla
50 g röstitud seedermänni seemned
Sool ja pipar

Ettevalmistus:
Lisa basiilikulehed ja pane koos teiste koostisosadega suurde kaussi. Püreesta kõik koostisained saumikseriga peeneks. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Keeda pasta ja sega koos kastmega läbi.

Vürtsikas supp

1 kg hakkliha
2 suurt sibulat
10 küüslauguküünt
1 liiter tomatimahla
1 pudel SANGRITA PICANTE tomatimahla
1 purk viilutatud seeni
1/4 liitrit puljongit
1 tass koort
Basiilikulehed
Sool ja pipar

Ettevalmistus:
Prae hakkliha koos sibulaga, lisa pressitud küüslauk ja maitsesta. Nüüd vala tomatimahl, SANGRITA PICANTE ja puljong, lisa seened ja küpseta umbes 30 minutit. Vahusta koor ja serveeri koos supiga. Lisa basiiliku lehed

Tacod

500 g hakkliha
1 suur sibul
1 pudel SANGRITA PICANTE tomatimahla
Pool pudelit tomatipastat
1 purk ube
6-8 taco taskud
sool ja pipar
riivjuust
2-3 tomatit
1 punane paprika
jääsalat

Ettevalmistus:
Haki sibul peeneks ja prae koos hakklihaga. Lisa mais, tomatipasta ja SANGRITA PICANTE vastavalt oma maitsele. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, täida taco kestadesse ning kaunista jääsalati ribadega, tükeldatud tomatite, kuubikuteks lõigatud paprika ja riivjuustuga.

Sangrita lihaga

SANGRITA annab grillitud lihale ja köögiviljadele hõrgu, vürtsika noodi.

Lihtsalt pintseldage grillitavale toidule või marineerige liha enne grillimist SANGRITA’s.

5cl tequilat
3 cl laimi- või sidrunimahla (värskelt pressitud)
3cl SANGRITA CLASSICO
soola

Ettevalmistus:
Pane taldrikule soola. Hõõruge klaasi serva kergelt laimi- või sidruniviiluga. Nüüd võta klaas, keera ümber ja kasta serv soola sisse. Vajadusel keerake klaasi veidi, et sool jaotuks ühtlaselt. Puudutage sõrmega kergelt klaasi, et eemaldada liigne sool, mis ei kleepu. Pane kõik koostisained šeikerisse, lisa jääkuubikud, loksuta tugevalt ja vala ilma jääta kokteiliklaasi.

5 cl apelsinimahla
4 cl köögiviljamahla
10 cl SANGRITA PICANTE

Ettevalmistus:
Loksutage koostisained šeikeris ja valage värskete jääkuubikutega klaasi. Kaunista peterselli oksaga.

(2 inimesele):
2 küpset avokaadot
60 ml Sangrita Picante vürtsikat tomatimahla (vegan)
1 küüslauguküüs
Sool & pipar maitse järgi

Ettevalmistus:
Purusta kahvliga avokaado sisu pehmeks. Nüüd lisa purustatud küüslauguküüs ja SANGRITA. Sega kõik korralikult läbi ning maitsesta soola ja pipraga.