Sommeljee Viljar soovitab septembris

Metsas peaks leiduma juba seeni ja aiamaalt saab kõrvitsaid. Sügis koputab vaikselt uksele ja puulehed langevad vaikselt maha. Siin mõned vihjed, milliseid veine võiks proovida.

Seeneroogade kõrvale soovitaks proovida neid kolme punast veini:

Pinot Noir, Italo Cescon

Pinot noir on üks kapriisne viinamarjasort, et temast saada head veini on vaja häid kasvutingimusi ja pinnast.Italo Cescon Pino noir kasvab Veneto küngaste savistel pinnastel. Vein on värvuslt rubiinpunane. Aroomis tunneme punaseid marju, roose ja tsitrust. Vein on maitselt vürtsikas, värske ja kergelt soolaste nüanssidega.

Grenache-Syrah, Cotes Du Rhone, Maison Castel

Veinil on rubiinpunane värvus, millel on lillakas helk. Veinis on tunda metsmaasika ja kollase puuvilja noote. Punane viinamari annab veinile puuviljasuse ja täidluse. Syrah annab veinile vürtsikust ja struktuuri.

Barbaresco, Magno, Piemonte, San Silvestro

Barbaresco, Magno, San Silvestrolt on Nebbiolo marjast toodetud vein, mis enne pudeldamist on laagerdunud 18 kuud suurtes Skandinaavia tammevaatides. Rubiinpunase värvuse taga peidab ennast küpsete metsamarjade aroom. Maitses on tunda tubakat, tumedat šokolaadi, vürtse ning muidugi marjasust. Mõõdukas järelmaitse, milles on tunda meeldivad tanniinid.

Muskaatkõrvitsa supi kõrvale soovitame proovida:

Gewurztraminer, Grand Cru, Eichberg, Wolfberger

Grand Cru aiast pärit marjadest valmistatud magus, täidlane ja mesine vein.

Kõrvitsapiruka juurde soovitame:

Chateau Les Justices, Sauternes AC, 2017

Chateau Les Justices on ilusa intensiivse kollase värvusega vein, mille võimsas ja komplekses aroomis paljastuvad valged puuviljad ja lilled. Gurmee Sauternes, mis on meeldiva pika järelmaitsega. Veini valmistamisel kasutati 88% Semillon, 8% Sauvignon Blanc ja 4% Muscadelle viinamarju.

Head proovimist!