Sommeljee Viljar soovitab märtsis

Naistepäev on kohe käes ja loodame, et plaanid väikest üllatust kõikidele tähtsatele naistele oma elus. Et viia sind õigesse meeleollu, oleme välja valinud mõned huvitavad joogid, mis aitavad luua erilise meeleolu.

Avallone sortimenti on lisandunud Apassimento meetodil valmistatud imeline punane vein.

Vein täis soojust ja kirge nagu kevad.

Morago, Appassite, Black Label, Pasqua, Veneto

Morago on austusavaldus Pasqua perekonna esimese põlvkonna poolt 1970. aastatel toodetud esimestele Amarone ja Ripasso veinidele. Black Label sari jäljendab Verona suurepärase veinivalmistamise traditsiooni elegantset ja klassikalist stiili.

Veinil on sügav rubiinpunane värvus. Aroom on intensiivne, tooni annavad punased marjad ja vihjed vürtsidest. Maitse on heas tasakaalus, siidiste tanniinidega ja pehme.

Auhinnad:
2010
“Mundus Vini 2013” – Gold Medal
2009
“Mundus Vini 2011” – Silver Medal.

Viljari toidusoovitus: Sobib hästi veise- või lambaliha roa kõrvale.

Hommiku äratuseks üks tugev jõuline šampanja Lansonilt.

Brut, Le Blanc de Blancs, Lanson Champagne

Le Blanc de Blancs loodi 2013. aastal veinimeistri Herve Dantan poolt, kombineerides värksuse ja peene Chardonnay maitse. 70% viinamarjadest on pärit Grand Cru ja Premier Cru aedadest. Šampanja küpses minimaalselt 5 aastat ja 40% kasutati reserve veine. Jääksuhkrusisaldus 7g/L. Värvuselt kauni kuldse värvusega ja roheka helgiga. Mullid on väga peened ja elavad. Peenes aroomis annavad tooni suhkrustatud tsitrus, pirn ja saiased noodid. Maitse on värske, tooni annavad suhkrustatud sidrun, mandlid, nougat ja mesi.

Õhtuste mereandide kõrvale üks eriline rose vein kuulsast Haut Bailly veinimõisast, mida toodeti vaid 3000 tükki.

Rose de Haut Bailly, Chateau Haut-Bailly, Pessac Leognan, 2019

Alates 2004. aastast on Château Haut-Bailly valmistanud “rosé de saignée”, kui tingimused on seda võimaldanud. Fermentatsioon toimub madala temperatuuril, et tuua välja veini võrgutav, puuviljane ja lilleline aroom. Maitse on karge ja puuviljane. Veinis on kasutatud 50% Cabernet Sauvignon ja 50% Merlot viinamarju.

Viljari toidusoovitus: Mereannid

Ilusa õhtu lõpetuseks soovitaks vähe magusama noodiga kerget proseccot.

Extra Dry, Rose, Millesimato, Prosecco (Romeo & Juliet), Pasqua

Prosecco on valmistatud 85% Glera ja 15% Pinot Nero viinamarjadest, mis on pärit Treviso piirkonnast. Sealne pinnas ja kliima tagavad unikaalse maitse sellele vahuveinile. Toote valmistamisel on kasutatud Charmant meetodit. Värvuselt vaskne, aroomilt puuviljane ja pigem intensiivne. Maitse on värske ja puuviljane, tooni annab vaarikas.
Viljari toidusoovitus: Maasikad ja vaarikad vahukoorega.