Pasqua- ühe pere kirg

Pasqua ajalugu

Pasqua Vigneti e Cantine on ajalooline veinimõis, mis toodab kvaliteetseid Veneto ja Itaalia veine ning on üks peamisi tegijaid Itaalia ja rahvusvahelisel veiniturul.

Perekonna kirg. Sajandipikkune ajalugu.

Pasqua Vigneti e Cantine ajalugu algab 1925. aastal, kui vendade Pasquade esimene põlvkond saabus Veronasse ja asutas uue ettevõtte, mis keskendus vendade kodupiirkonnas Apuulias valmistatud veinide müügile. Vennad otsustasid veinidega kauplemise ja jaemüügi asemel rajada tõelise veinikoja. Pärast Verona piirkonnas uute viinamarjaistanduste omandamist hakkas ettevõte järk-järgult tähtsust ja tähelepanu koguma.

Kuuekümnendatel hakkas ettevõttes tegutsema pere teine põlvkond, tänu millele hakkas ettevõte tegelema ekspordiga ja rõhku panema kvaliteedile. Cecilia Beretta veinimõisa asutamine 1980. aastatel ning sealne uuenduslik viinapuude ja pookimistehnika uurimiskeskus ja viinamarjaistandused sümboliseerivad perekonna järeleandmatuid püüdlusi täiuslikkuse poole.

2017. aastal omandas Pasqua oma toodete maaletooja Hiinas ja asutas Dalianis Pasqua Asia Ltd. Ettevõte on esindatud 65 turul maailma eri paigus.

2000. aastate keskel tegi ettevõte tohutu investeeringu, luues San Felice’i uue peakontori ja tootmishoone, mis asub perele kuuluvate viinamarjaistanduste keskmes. See annab tunnistust ettevõtte ja seda juhtiva perekonna tugevast sidemest sealse piirkonnaga.

Kui ettevõtte juhtimise võttis üle kolmas põlvkond – Riccardo, Alessandro, Cecilia ja Giovanni – hakati keskenduma rahvusvahelisele turule ning 2009. aastal asutati New Yorgis Pasqua Usa LLC.

Kirg

Kolm põlvkonda kestnud armastus veinivalmistamise vastu.

Eesmärk on viia parimad Itaalias valmistatud tooted toidulaudadele kõikjal maailmas.

Pasqua tugevused

▪ Tarbijasõbralikud veinid, uuenduslikud etiketid.
▪ Eriline visioon nii veini valmistamisel kui ka turundamisel.
▪ „Made in Italy“ märgise esindaja maailmas.
▪ Energiline ja uuendusmeelne suhtumine.
▪ Lai ja trendikas tootevalik.
▪ Meie veinid kõnetavad tarbijat.
▪ Oleme digitaalselt aktiivsed ja meie Instagrami konto on Itaalias üks populaarsematest.
▪ Partnerlus importijatega kogu maailmas.

Pasqua viinamarjaistandus ja -sordid

PIIRKOND: Valpolicella Classica ja Valpantena, Illasi ja Soave Classico, Conegliano Valdobbiadene, Apuulia.

ULATUS: umbes 322 hektarit, millest 100 ha on meie omanduses ja 222 ha meie kasutuses olevad viinamarjaistandused.

VIINAMARJASORDID: Corvina, Rondinella, Corvinone, Cabernet Sauvignon, Merlot, Oseleta, Garganega, Pinot Grigio, Sauvignon, Pinot Bianco, Prosecco, Primitivo.

Pasqua ikoonilised veinid Avallone valikus

Amarone Della Valpolicella, Mai Dire Mai, DOCG, Veneto, Pasqua

Amarone Della Valpolicella viinamarjad on hoolikalt käsitsi korjatud ja sorteeritud. Peale seda viinamarjad kuivavad 4 kuud puidust kastides, et saavutada kõrge suhkrusisaldus. Fermentatsioon toimub roostevabast terasest vaatides 40 päeva ja peale seda vein laagerdub 24 kuud ainult uutes Prantsuse tammest vaatides. Rikkalik ja hea struktuuriga vein, milles on võimsust ja peensust. Intensiivses aroomis paljastuvad metsamarjad, kirss, seeder, kakao ja vihjed nahale. Maitse rikkalik ja kompleksne, tunda tumedaid puuvilju, nelki ja šokolaadi.

Auhinnad

Wine Enthusiast Best of 2018 – 92 points

Jancis Robinson 2018 – 17++ points

James Suckling 2018 – 93 points

The Wine Hunter Award 2017 MWF – Gold

Dr Wine 2018 – 93 points

Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 – 2 bicchieri rossi

Pasqua 11 Minutes Rose

Famiglia Pasqua veini loomisel on kasutatud nelja suurepärast viinamarja: Corvina, Trebbiano, Syrah ja Carménère. Veini nimi tuleb aga sellest, et viinamarjakestad on 11 minuti jooksul kontaktis vedelikuga. See aeg on piisav, et anda veinile kaunis roosa värvus. Corvina viinamari annab veinile floraalsed aroomid ja paraja happesuse. Trebbiano viinamari toob veini elegantsi ja pika järelmaitse. Syrah annab puuviljased ja vürtsikad noodid. Carménère toob veini struktuuri ja tagab stabiilsuse.

Auhinnad:

James Suckling 2018 – 91 punkti

Decanter 2018 – 90 punkti

Jancis Robinson 2018 – 16,5 punkti

Luca Maroni 2019 – 92 punkti

Decanter Settembre 2017 – 91 punkti

Sommeljeede Assotsiatsioon (ESA) „Aasta Vein 2021“ Pronksmedal

Primitivo, Desire Lush & ZIN, Puglia, Pasqua

Primitivo, Desire Lush & ZIN on sügava punase värvusega vein, mille aroomis on tunda kakaod, vürtse, kohvi ja punaseid marju. Maitses domineerivad punased marjad, ploom, vanilje ja vürtsid. Võib leida veel vihjeid kohvist ja kaneelist.

Passimento Bianco (Romeo & Juliet), Pasqua

Passimento Bianco on omanäoline valge vein Romeo ja Julia kodulinnast Veronast. Tunda on külluslikku ja elegantset, intensiivset tsitruste, virsikute ja mandli aroomi. Maitselt värske, kuid mitmekülgse puuviljasusega ja pika järelmaitsega.

Auhinnad

Concours Mondial de Bruxelles 2019 – Gold Medal

International Wine Challenge 2019 – 90 points

DWWA Decanter 2018 – 90 points

Passimento Rosso (Romeo & Juliet), Pasqua

Passimento Rosso on omanäoline ja ümar punane vein Romeo ja Julia kodulinnast Veronast. Aroom on külluslik ja elegantne, intensiivsete punaste marjade ja ürtidega. Maitse pehme ja sametine, tunda küpseid punaseid puuvilju nagu ploomi ja põldmarja.

Auhinnad

James Suckling 2018 – 91 points

Sakura Japan Women’s Wine Award 2017 – Gold medal

Luca Maroni 2018 – 91 points

Valpolicella Superiore, Mai Dire Mai, DOC, Pasqua

Valpolicella Superiore on alguses natuke häbelik vein, kuid hiljem paljastab ta enda iseloomu ja struktuuri. Elegantne ja kompleksne vein, milles kohtuvad vürtsid ja vaoshoitud puuviljad. Aroomis seeder, tubakas ja metsamarjad. Maitse on äärmiselt võimas, soe ja vürtsikas, tunda vihjeid nelgist, tumedast kirsist ja kohvist. Vein laagerdus Prantsuse tammest vaatides 18 kuud.