Champagne Taittinger- Tõeline pärl

Kokku on umbes 300 tuntumat šampanjatootjat. 
Taittingeri šampanjamaja on üks maailma tuntumaid ja hinnatumaid, asudes Reimsis. Selle veinitootja juured ulatuvad 1734. aastasse, kui Jacques Fourneaux selle maja asutas ning töötas lähedalt koos Benediktiini munkadega, kes toona enamust sealsest veinimaast omasid ja tundsid kõiki toonaseid veinide valmistamise tarkusi.

Täna tunneme seda šampanjamaja Taittinger nime all

TAITTINGER

Pühendumine nimele

1915. aastal määrati Pariisist pärit noor ohvitser Pierre Taittinger kindral de Castelnau staabiülema alluvusse, kes resideerus parajasti Marquetterie’ lossis, mis asus Champagne’i viinamarjaistanduste südames. Pierre armus sellesse lossi.

Ta ei oleks saanud ette näha, et sellest paigast saab ühel päeval tema perekonna saatuse häll. Temast sai prominentne poliitik ja ta valiti Pariisi ringkonna parlamendisaadikuks. 1932. aastal otsis ta endale kodu Champagne’i piirkonnas ning ta ostis Marquetterie lossi. Ta ühendas jõud oma õemehe Paul Evêque’iga, ning kaks aastat hiljem ostis ta ka Forest-Fourneaux šampanjamaja, mis oli Champagne’i piirkonnas üks vanimaid. Sellega oli laotud vundament Taittingeri äritegevuseks Champagne’is. Pierre Taittinger armastas ka prantsuse kööki. Ta kasutas oma sellealaseid teadmisi ja visiooni, et arendada šampanjamaja veinide stiili. Pierre Taittinger tegeles aktiivselt poliitikaga kuni 1940. aastani, seega toetus ta äri juhtimisel Paul Evêque’ile ning hiljem oma poegadele François’le, Jeanile ja Claude’ile.

Taittingeri perekond on šampanjamaja juhtinud juba peaaegu terve sajandi. Nende sihiks on alati olnud täiuslikkuse poole pürgimine. „Perekonnanimi pudelil annab edasi nii mineviku oskusi ja teadmisi kui ka pühendumist tulevikule.” (Pierre Emmanuel Taittinger)

Pierre Emmanuel Taittinger on olnud 40 aastat selle pühendumise kehastus, ning täna jagab ta seda oma poja Clovise ja oma tütre Vitalie’ga, kes mõlemad tegelevad tema kõrval šampanjamaja igapäevase juhtimisega. Üheskoos moodustavad nad väga lähedase ja üksteist täiendava perekonnatrio.

PEREKONNAETTEVÕTTE HING

Täiuslikkuse poole pürgimine

Perekonnavaim

Šampanjamaja stiil on tema veinide hinges, mis saab energiat selle juurtest, loomingulisusest ja teadmistepagasist. See on Taittingeri šampanjade tugevuse ja erilise koostise taga. Koostis on maagilise, intuitiivse ja keerulise protsessi tulemus, mida Pierre-Emmanuel, Clovis ja Vitalie Taittinger oskavad luua ja hoida, milles neid toetab üksteist täiendavatest talentidest koosnev lai degusteerimiskomisjon.

„Emotsioonid ja tunded on minu elu keskmes ning ma rakendan oma teadmised ja oskused nende teenistusse. Ma ei võrdle šampanjat Mozarti või Rimbaud’ga – söögi kõrvale serveeritud šampanja toob naudingut ning on heaolu ja prantslasliku elamiskunsti osa.“

Pierre-Emmanuel Taittinger

Vitalie Taittinger

Ainulaadne stiil

Viimased 10 aastat on Vitalie Taittinger kunstilise ja turundusdirektorina kehastanud Taittingeri šampanjamaja ainulaadset stiili. Sarnaselt oma isale on tal huvi kunstilise loomingu, avatuse ning väärtuste vastu. See on ühendatud sooviga nautida olevikku, muretsemata homse pärast.

„Niipea kui sa otsustad elada oma elu iga päev täiel rinnal, muutub iga päev erilisemaks ja tähendusrikkamaks.“

Vitalie Taittinger

Clovis Taittinger

Taittingeri maailm

Clovis juhib Taittingeri läbi aasta, astudes oma vanaonu Claude’i ja oma isa Pierre-Emmanueli jälgedes.

Pärast seda kui temast sai 2007. aastal ekspordiosakonna juht, on Clovis Taittinger keskendunud rahvusvahelise müügi edendamisele, olles kannustatud tõelisest armastusest perekonna šampanjamaja vastu. Ta on erakordne diplomaat, kes on nii loominguline kui ka uudishimulik, ning ta hoiab alati silmad lahti uute prestiižsete partnerluste suhtes.

Tänu tema ambitsioonile ja kirele sai Taittingerist 2014. aastal maailma suurima spordivõistluse, jalgpalli maailmameistrivõistluste ametlik šampanja.

„Šampanja juures on midagi universaalset, mida ühelgi teisel veinil pole!“

Clovis Taittinger

Pierre-Emmanuel Taittinger

Kirglik ja sihikindel

Pierre-Emmanuel Taittinger on Champagne’i regiooni ning selle ajaloo ja mõjujõu innukas propageerija. Teda ei huvita ametlik tunnustus või võim.

Nagu ta ise ütleb: „Me kasvatame Taittingeris viinamarju, mitte oma enesehinnangut“. Üks aasta pärast seda, kui Starwood Group Taittingeri välja ostis, suutis Pierre Emmanuel Taittinger, kes on veendunud asjatundja, hedonist ja humanist, edukalt oma pereäri tagasi osta. Pereäri tagasi võitmine väljendas tema kohusetunnet ning pühendumist perekonna uhkuse ülal hoidmisele. Teda ümbritseb grupp noori kirglikke professionaale, kes teevad omavahel tihedat koostööd, et hoida ja valvata Taittingeri hinge ja kõike, mida see esindab ja inspireerib.

„Me elame vaid korra aga millisel ajal!“

Pierre-Emmanuel Taittinger

 

Perekonnavaim
Pärand
Dünastia saatus

Taittingeri haare ja elujõud põhinevad nende inimeste väärtustel, kes täna seda brändi kehastavad. Need väärtused on päritud šampanjamaja asutajatelt. Kolme põlvkonna vältel on mitmed inimesed jätnud oma jälje Taittingeri ajalukku, hinge ja stiili, ning ka Champagne’i kuvandisse laiemalt. Visioonid, inspiratsioon, strateegia, arendustegevus ja mõjukus on kõik olnud osad perekonna saatuse ja šampanjamaja maine välja kujundamisest.

Michel Taittinger

Kohusetunne

1940. aastal hoidis Pierre’i poeg, nooremleitlant Michel Taittinger, käputäie meestega võtmepositsiooni viimasel prantslaste valduses oleval üle Seine’i viival sillal, mis asus Troyes’i ligidal Saint-Parres-aux-Tertres’is.

Ta keeldus alistumisest hoolimata sellest, et teda ähvardas rünnak arvulises ülekaalus oleva vastase poolt, kellel oli ka rohkem relvi. Ta andis elu oma riigi eest oma 20. sünnipäeval. Kogu Taittingeri perekonna jaoks kehastab Michel nende pere väärtusi – kohusetunne, julgus ja au – kuni oma elu andmiseni oma kodumaa, Prantsusmaa eest.

François Taittinger
Taittingeri bränd

François Taittinger, Pierre’i kolmas poeg, liitus pereäriga teise maailmasõja algusaastatel, õppides samal ajal ka Pariisi Poliitikauuringute Instituudis.

Hoolimata oma noorest east võttis ta enda õlule aina rohkem vastutust. Ta juhtis Taittingeri alates 1945. aastast kuni 1960. aastani, mil ta suri õnnetuses. Pärast sõja-aastaid planeeris ta šampanjamaja tulevikku ja tegeles äri selleks ette valmistamisega. Ta oli juba teadlik šampanjamajasid ähvardavast sõjajärgsest rahvusvahelisest konkurentsist, ning Taittingeri vajadusest säilitada oma õigustatud koht. Sellest lähtuvalt viis ta läbi tolle aja kohta väga julge muudatuse – ta andis šampanjamaja toodetele perekonna nime. Nõnda sündis Taittingeri bränd.

Jean Taittinger,
Poliitik ja Ehitaja

Kui šampanjamajaga liitus 1946. aastal Pierre’i poeg Jean Taittinger, andis tema vend François talle ülesandeks Taittingerile kuuluva maa arendamise ja viinamarjaistanduste kvaliteedi parandamise.

Mitmete aastate vältel külastas Jean regulaarselt kõiki Champagne’i piirkonnas paiknevaid istandusi, ning omandas palju teadmisi kohaliku maa kohta. 30-aastaselt läks ta poliitikasse ja temast sai Gueux’i linnapea ja Marne’i ringkonna parlamendisaadik. Ta oli ka 18 aastat Reimsi linnapea. Ta demonstreeris oma juhtimisoskuseid eelarve riigisekretäri ametis aastatel 1971–1973 (jättes endast maha viimased Viienda Vabariigi tasakaalustatud riigieelarved!), enne kui temast sai riigiminister ja pitsatihoidja. Jean Taittinger lahkus poliitikast 1977. aastal ja naases pereärisse.

2006. aastal andis ta täieliku toetuse oma pojale Pierre-Emmanuelile Taittingeri šampanjamaja tagasiostmiseks.

Claude Taittinger

Pärast tema venna surma 1960. aastal määras pere Claude Taittingeri šampanjamaja uueks juhiks. Ta täitis seda ülesannet 2006. aastani ning jättis sügava jälje ka Taittingeri kuvandisse, mille väsimatu propageerija ta oli.

Talle meeldis reisida, ta oli esteet ja kunstiarmastaja, ning ta paigutas brändi elegantsi ja sidemete maailma. Seda illustreerib Taittingeri kulinaariaauhinna ja eriti Taittingeri kollektsiooni loomine. Ta laiendas ka Taittingeri maavaldusi, istutades 1960ndatel aastatel peaaegu 140 hektarit viinamarju. 1987. aastal haaras ta võimalusest investeerida Carnerosesse Ameerika Ühendriikides, mis oli Napa orus asuv 40-hektariline viinamarjaistandus. Ta oli veendunud, et selle istanduse punasest Pinot Noirist saab üks 21. sajandi suurimaid veine…

Meeskond
Noored, andekad ja ambitsioonikad

Pärast seda kui Pierre-Emmanuel 2006. aastal perekonna šampanjamaja tagasi ostis, pani ta kokku motiveeritud noortest professionaalidest koosneva taustameeskonna, kes teeb temaga tuleviku kujundamisel koostööd. See motiveeritud noorte professionaalide grupp, kellel on hulk teineteist toetavaid talente, töötavad igapäevaselt Taittingeri pärandi säilitamiseks, ning nad on ka selle kvaliteedi, kuvandi ja tuleviku valvurid.

Sümboolsed kohad

Loo hing

Rüütel hobuse seljas kujutab Thibaute krahvi (Theobald IV, King of Navarre), kes elas veinimaja lossi aladel, kus loodi veinimaja.  Ta oli suundumas ristiretkele nagu tema esiisadki.

Tekst ümber ratsaniku tähendab: ” Theobald, Champagne ja Brie maakonna krahv (1201-1253).”

Veinimaja valis selle märgi, kuna perekond Taittinger on piirkonnas äri arendanud aastaid ja sealses poliitilises elus tugevalt kaasa löönud. Läbi aastate on kujunenud Taittinger šampanja Champagne piirkonna tunnusmärgiks. Seda kõike tänu perekonna kogemustele, kindlatele reeglitele, vastutustundele ja tuleviku eesmärkidele.

Taittingeri brändi põhivärvid on must, kuldne ja punane.

Logole trükitud nimi on esiletõstateud mustade tähtedega, seal juures jäädes lihtsaks. See kiri sümboliseerib austust, töökust, väärikust ja on komplimendiks Taittingeri algupärastele ideele.

Kuldne värv on austuseavaldus Champagne-Ardenne lipule ning vahuveini värvidele ja tähistamaks kuulumist vahuveinide eliiti.

Punane on viinamarja värv, austus isamaa vastu ja vere värv mida Taitiingeri pereliikmed on valanud Prantsusmaa eest. Lisaks on punane pitseri vaha värv.

 

VEINIISTANDUS

Taittingeri viinamarja isatandus on üks suurimaid istandusi Champagne’is, millel on kõrge keskkonnaväärtuse sertifikaat. Taittingeri istandus on põlvkondadega kasvanud ning see katab nüüd 288 hektarit, mis teeb sellest suuruselt kolmanda istanduse Champagne’is.

Veelgi enam, šampanjamaja omab suurimat linnasisest viinamarjaistandust Reimsis, mis asub Val-de-Murignys esimese roomlaste ehitatud tee ligidal, mis ühendab Reimsi Epernayga. Sinna on istutatud 37% Chardonnay, 48% Pinot Noir’i ja 15% ulatuses Pinot Meunier’ viinamarju, mis on ühtlaselt jaotatud 37 viinamarjaaia vahel, mis on kõik Champagne’i veinipiirkonna parimate hulgas. See istandus peegeldab täiuslikult Taittingeri stiili. See katab 45% šampanjamaja vajadustest ning see aitab kontrollida toodangu kvaliteeti vastavalt vastutustundliku viinamarjakasvatuse praktikatele, tänu millele sai istandus kõrge keskkonnakvaliteedi akrediteeringu.

Loomise aed

Enda sidumine maaga ja nendega, kes seda harivad, ning pidev kvaliteedikontroll on alati olnud Taittingeri täiuslikkuse otsingu lahutamatud osad, kuid need on ka selle unikaalse stiili säilitamise vundament. Armastus viinapuude ja nende hoolika kasvatamise vastu on hea šampanja tootmise eeldused. „Selleks, et meil oleks kuld pudelis, peab meil olema kõigepealt kuld sõrmeotste juures,“ selgitab Vincent Collard, Taittingeri veiniistanduse juhataja. Ilma inimese oskuste, teadmiste, kannatlikkuse ja sihikindluseta ei ole mitte midagi võimalik – alates viinapuudega töötamisest kuni sortide segamise peene kunstini…

 

ISTANDUS
Mitmetahuline unikaalsus

Taittingeris töötavad mehed ja naised on õppinud viinapuid kuulama ning nende eest põhjalikult hoolt kandma, sest nad peavad juhtima 288 hektarit viinapuid läbi muutuvate aastaaegade. Taittinger on suuruselt kolmas viinamarjaistanduste omanik Champagne’i piirkonnas ning kõik meeskonna liikmed on uhked, et nad on viinamarjakasvatajad ja tõelised meistrid, kes teevad tööd šampanjamaja unikaalse stiili alal hoidmiseks. See stiil on kvaliteediotsingute ning Chardonnay, Pinot Noir’i ja Pinot Meurier’ viinamarjade suurepärase sünergia tulemus.

Rohelise aarde kaart

Taittingeri maavaldus on 288 hektari suurune ning see asub Côte des Blancs’i, Vallée de la Marne’i ja Montagne de Reims’i vahel. Maavaldus koosneb 37% ulatuses Chardonnayst, 48% ulatuses Pinot Noir’ist ja 15% Pinot Meunier’i viinamarjadest, mis on ühtlaselt jaotatud 37 viinapuuaia vahel, mis on kõik Champagne’i veinipiirkonna parimate hulgas. Seda rohelist aaret kasvatatakse traditsioonilisel viisil jätkusuutliku maakasutuse normide kohaselt ning selle eest hoolitsetakse väga põhjalikult. Alates kärpimisest kuni saagi korjamiseni ja vähendatud vahemaani korjamisalade ja presside vahel, kõike tehakse sama eesmärki silmas pidades – saada parim toormaterjal, et toota parimat šampanjat. Seeläbi ei ole täiuslikkus mitte müüt, vaid reaalsus.

SEGUD
Chardonnay kui firmamärk

Istandus koosneb 37% ulatuses Chardonnayst, 48% ulatuses Pinot Noir’ist ja 15% ulatuses Pinot Meunier’i viinamarjadest, mis on ühtlaselt jaotatud 37 viinapuuaia vahel. Need on kõik Champagne’i veinipiirkonna parimate hulgas, mis peegeldab šampanjamaja väljapaistvat stiili. See võimaldab Taittingeril pakkuda laia valikut brut, rosé ja blanc de blancs šampanjasid. Chardonnay on alati nende segude põhikomponendiks ning see annab Taittingeri stiilile tema unikaalsed ja erilised tunnused. Selle tipptaset tunnustatakse kogu maailmas.

AEG
Aja eetos

Champagne’is on kannatus voorus, mis peab olema nii viinamarjakasvatajal kui ka keldrimeistril.

Viinamarjadele ja viinapuudele annab elu ja jõu ilma ja aja möödumise kombinatsioon. Aeg kujundab ka kõigepealt gaseerimata veini ning hiljem keldrite sügavuses areneva šampanja. Alles siis paljastub Taittingeri šampanja meisterlikkuses sisalduv kunst ja intuitsioon. Nad on sajandivanuste ajalooliste Gallia-Rooma kriidikaevanduste ja endise Saint-Nicaise’i kloostri väärilised pärijad.

Brut Reserve, Champagne Taittinger

Taittinger Champagne Brut Reserve koosneb 35 erineva aia viinamarjadest ja küpseb vähemalt 3 aastat veinikeldris. Aroomis on tunda puuviljasust, virsikuid ja valgeid õisi. Maitselt värske ja mesine kvaliteetšampanja.

TUTVU TOOTEGA SIIN!

Brut, Prestige Rose, Champagne Taittinger

Prestige Rose on heleroosa värvusega ja peene mulliga šampanja. Aroomis tunda värske purustatud vaarikas, kirss ja must sõstar. Maitse elav, puuviljane, värske ja elegantne.

TUTVU TOOTEGA SIIN!

Comtes de Champagne, Taittinger, Brut Rose, 2007

Comtes de Champange Rose 2007 on täiuslikult küpsenud aastakäik. Tehtud 30% Chardonnay ja 70 % Pinot Noir viinamarjadest, mis pärinevad parimatest Grand Cru aedadest Côtes de Blancs ja Montagne de Reims piirkonnast. Šampanja küpses 10 aastat Saint-Nicaise vanades keldrites.

Suurepärase küpsusega šampanja, millel on sügav roosa värvus ja vaskne helk. Rikkalikus aroomis on tunda purustatud maasikad, laim, piparmünt, roosi kroonlehed ja vihjed röstitud kohvist ja kakaost. Maitse on sensatsioonile, rammus, kreemine, väga kompaktne ja värske.
Lõppmaitses kergelt soolakas delikaatne noot.

Auhinnad: Decanter – 97 Punkti.

TUTVU TOOTEGA SIIN!

Nocturne (Sec), Champagne Taittinger

Taittinger Nocturne on õlgkollane, peen ja õrn šampanja, mille aroomis on tunda delikaatseid valgeid õisi. Maitselt mahe, sametine, puuviljane, mida on kaunistamas pikk järelmaitse.

TUTVU TOOTEGA SIIN!

Brut, Millesime, Champagne Taittinger

Taittinger Brut Millesime on kuldkollane, peene mulliga šampanja, mille aroomis on tunda floraalsust, küpseid puuvilju ja rosinaid. Maitse on rikkalik, värske ja pika järelmaitsega. Küpseb minimaalselt 6 kuud veinikeldris.

TUTVU TOOTEGA SIIN!