Ehtne Veneetsia hing – Bellini
Bellini ajaloost
BELLINI – Itaalia üks populaarsemaid klassikalisi kokteile. Selle läbinisti Veneetsiapärase joogi leiutas Giuseppe Cipriani ajavahemikus 1934 – 1948 talle kuuluvas ja nüüdseks kultuslikus baaris Harry’s Bar. Proseccost ja valge virsiku nektarist valmiv roosa jook sai nime Veneetsia kunstniku Giovanni Bellini järgi. Tema tuntumatelt maalidelt leiab tihti roosakaskuldseid detaile, mis meenutavad Bellini kokteili värvi.
Bellini Cipriani
Ideaalne alkoholivaba kokteilijook, mis koosneb valge virsiku nektarist ja karboniseeritud veest. Klassikalise Bellini kokteili saab, kui lisada Bellini Cipriani kokteilijoogile proseccot.
Bellini kokteili valmistamine
Kokteil koosneb vaid kahest komponendist:
1 osa kvaliteetset Itaalia proseccot
1 osa Bellini Cipriani virsikunektarit
Traditsiooniliselt serveeritakse jook šampanjaklaasi, kuid levinud on ka piklikud ümarad klaasid. Enne klaasi valamist soovitatakse prosecco ja virsikunektar juba eelnevalt segada.
Harry’s Bar
Kõige autentsema Bellini kogemuse saab kindlasti mõnusal suveõhtul Veneetsias, Harry’s Bar-is. Baari sünniloo kohta on värvikas lugu. Teadaolevalt oli Giuseppe Cipriani 1920’ndatel aastatel baarmen Hotell Europa’s. Juhuslikult sattus sellel ajal hotelli baari külastama ka Ameeriklane Harry Pickering, kellega Cipriani ajapikku heaks sõbraks sai. Kui ameeriklasel tekkisid rahamured siis Cipriani otsustas teda aidata. Kahe aasta pärast naasis Harry taas Veneetsiasse, et tänada sõpra abi eest ning kinkis tänutäheks suurema summa raha, misjärel avas Cipriani baari, pühendades selle Harry’le. Tänaseks on Harry’s Bar nimetatud riiklikuks kultuuriväärtuseks ning aegade jooksul on külastanud baari mitmed kuulsad inimesed nagu Ernest Hemingway, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, George Clooney ja paljud teised.
Giuseppe Cipriani istumas enda loodud baaris.
TUTVU TOOTEGA SIIN!