Veinimüüdid, mis ei pea paika

MÜÜT 1

Vein läheb ajaga alati paremaks
Vahest võib poeriiuliltkii leida mõne 10 aastat vana veini aga enne kui selle rõõmsalt korvi pistad, mõtle enne. Kõik veinid ei muutu ajas paremaks. Kindlasti tasuks enne kontrollida, mis viinamarjast on vein valmistatud. Kiirelt tuleks ära tarbida näiteks Primitivo, Gamay, Lambrusco aga pikema aja jooksul võib tarbida Barolot, Amaronet, Nebbiolot. Valgeid veine tasub tarbida kahe aasta jooksul, kui pole tegu just tammevaadis hoitud valgete veinidega.

MÜÜT 2

Magusasse veini on lisatud suhkrut
Vaatamata asjaolule, et osad veinitootjad siiski lisavad suhkrut veinivalmistamise protsessis, ei tähenda see seda, et see tavaks oleks. Kvaliteetne vein saab kogu oma magususe viinamarjadest.

MÜÜT 3

Mida kallim on vein, seda paremini see maitseb
Veini hinna juures mängib rolli peale maitseomaduste ka veinimaja prestiižus, aastakäik, lugu, erilisus, tootmisiseärasused ning palju teisi aspekte. Samuti mängib paremini maitseva veini leidmisel rolli ka veinisõbra isiklikud maitseeelistused. Seega see müüt ei pea paika!

MÜÜT 4

Traditsioonilise korgiga veinid on paremad kui keeratava korgiga veinid
Tihti leviv kuulujutt traditsioonilise veinikorgiga veinide paremusest ei pea paraku paika. Veinieksperdid leiavad, et keeratav kork aitab veinil isegi paremini säilida. Ka välistab keeratav kork korgivea tekkimise, mille tagajärjel on vein joodamatu ja selllele on tekkinud kopitanud raamatute või märja ajalehe lõhn. Esteetilistel ja traditsioonilistel põhjustel kasutatakse tänapäeval siiski veel tihti korgipuust korki.

MÜÜT 5

Headel veinidel on pudelipõhjas süvend
Pudelipõhjas asuv “auk” ei ole seotud veini kvaliteediga. Teadaolevalt on süvend pudeli põhjas tehnilistel põhjustel, mis hoiab klaasi kergesti purunemise eest. Sommeljeede rõõmuks aitab süvend pudelit ka käes paremini hoida.