Sommeljee Viljar soovitab augustis

Märkamatut on käes augustikuu. Augustis on Sommeljee Viljaril fookuses küpsemad ja vanemad veinid.

Hea võimalus proovida midagi erilist ja põnevat.

Blush Sauvignon Rose, Villa Maria

Villa maria uues roses on säilinud värskus ja karusmarjased noodid, millele annab lisanüansse Merlot’i marjasus.
Kas see on roosa? Kas see on Sauvignon Blanc?
Villa Maria on oma uues Blush Sauvignon veinis ühendanud mõlema maailma parimad omadused. Viinamarjad korjati ideaalses küpsuses, mis andis hea eelduse, et vein tuleks suurepäraste maitseomadustega. Valmistamisel kasutati 90 % Sauvignon Blanc’i ja 10 % Merlot viinamarjasid.
Villa Maria Blush veini aroomis annavad tooni eksootiline granadill ja värsked ürdid, Merlot viinamari annab veinile floraalsed ja marjased noodid.
Maitse on värske ja hea happesusega.

Viljari toidusoovitus: Aperitiiv ja punastest marjadest dessertidega.

Albarino, Centola, Pagos del Rey

Tegemist on 2016. aastakäiguga, mis on küpsenud kauniks veiniks. Aastatege on hape hakanud taanduma ja esile tõusevad puuviljased aroomid ja maitsed.

Pagos del Rey Centola on loodud Abariño viinamarjadest, mis on Galicia piirkonna veiniaiast “Val do Salnés” hoolikalt välja valitud. Tulemuseks on värske valge vein, mille happesus ja mahlakus on täpselt parajas kooskõlas. Meeldejäävate floraalsete aroomidega, milles on tunda ka värskeid puuvilju – aprikoosi, õuna ja virsikut. Mõõdukas intensiivne järelmaitse.

Viljari toidusoovitus: Centola on perfektne kooslus aurutatud kammkarpide, mereandidest salati, külma või grillitud mereandide või küüslauguse kaheksajalaga. Hästi sobib ka sushi ning vürtsikate Aasia toitudega.

Clos des Orfeuilles – Muscadet

Kuna vein on valmistatud Sur Lie meetodil, siis on veinil on hea ja pikk arengupotensiaal. 6 aastaga on tugev mineraalsus ja kandev hape läinud pehmemaks ja esile tõusevad floraalsed noodid.

Clos des Orfeuilled, Muscadet võlgneb oma iseloomukuse kindlasti pinnasele. Prantsusmaal Loire piirkonnas on levinud kvartsi-, gneissi- ja kiltsirikkad mullad, mistõttu kannab vein endas elegantset mineraalsust. Aroomis on vihjeid tsitrusviljadele ja valgetele õitele. Maitse on rikkalik ja hea struktuuriga. Järelmaitse on ekspressiivne ja kestab pikalt.

Viljari toidusoovitus: Mereannid või ka valges kastmes forell on sobivad suurepäraselt veiniga Clos des Orfeuilled, Muscadet. Juustudest soovitame proovida koos kitsejuustuga. Dessertidest sobivad kindlasti magustoidud tumeda šokolaadiga, puuvilja- või rabarberikoogikestega.

Pinot Gris, Grand Cru, Rangen, Wolfberger

Rangen on üks kuulsamatest Grand cru aedadest Alsace piirkonnas. Vulkaanilistest kivimitest koosnev pinnas ja päikselised mäenõlvad annavad veinile pika arenemispotensiaali. 2008. aastakäik on hetkel joomiseks suurepärases konditsioonis aga võib ka säilitada keldris aastaid.

Wolfbergere Pinot Gris, Grand Cru, Rangen on kuldkollase värvusega elegantne vein, aroomis troopilised puuviljad, mesisus ja lillelisus. Vein on hästi viskoosne, puuviljane ja hea happesusega, mis teeb ta ka väga nauditavaks! Haruldaseim Grand Cru Alsace-s. Limiteeritud toodang.

Viljari toidusoovitus: Sobib aasiapäraste vürtsikate toitudega linnulihast ja kalast või foie grasiga.