Maison Castel – Esimesed kolm peatükki

MAISON Casteli päritolu

Castel oli juhtiva Prantsuse veiniregiooni spetsialistina ideaalselt kvalifitseeritud, et luua rahvusvaheline bränd, mis edendaks Prantsuse veinide mitmekesisust ja ammutaks jõudu traditsioonilistest teadmistest ja oskustest.

Castel Frères asutati 1949. aastal, ning sellest ajast saadik on Casteli perekonna ambitsiooniks olnud näidata maailmale Prantsuse veinipiirkondade ja veinivalmistamise teadmiste ja oskuste oivalisust, andes firma veinimeistritele perekonnanime kandva tootemargi loomisel vabad käed.

Maison Casteli missioon

Rõõmu jagamine vaba suhtumisega, kuid hoolikalt valmistatud veinidest.

Maison Casteli meeskonnad reisivad üle kogu Prantsusmaa, otsides erakordseid istandusi ja viinamarjakasvatajaid, kellega koostöös kirjutada Séries Limitées veinivaliku esimesed peatükid.

 

Meisterliku veinikaupmehe mainega Maison Castel valib viinamarjad, teeb neist veini ja laseb sel seista, luues hoolikalt valmistatud veinid, mis väljendavad täpselt sortide vahelisi erinevusi ja veiniistanduse iseloomu. Veinivalikut täiendatakse ükshaaval, väljendades Maison Casteli hinge. Veinide iseloom on inspireeritud kohtumistest ja vestlustest: erinevate pinnaste unikaalsed aspektid, viinamarjade ajaloolised seosed, kasvatajate metoodiline täpsus ja pühendumine jne.

Reisimine läbi Prantsusmaa - Esimesed kolm peatükki

20 regionaalse pädevusega Casteli veinispetsialisti, koostöös kaheksa partner-veinispetsialistiga töötavad iga päev veiniistandustes ja tootmishoonetes, valmistades kvaliteetseid veine, mis esindavad suurepäraselt oma päritolukohta.

Tänu enam kui 70 aastat kestnud tugevatele partnerlussuhete töötab Maison Castel parimate veiniistandustega Prantsusmaa kõige olulisemates veinipiirkondades. Firma kõrgeid standardeid peegeldab ka nende pühendumine jätkusuutlikule viinamarjade kasvatamisele ja igapäevased kontrollid, mis kindlustavad viinamarjade optimaalse kasvamise.

Maison Castel viib teid rännakule oma uue seeriaga Series Limitees, mille eesmärk on tutvustada suurepäraseid veinipiirkondasid Prantsusmaal.

Iga peatükk saab alguse hoolikalt valitud parimatest maatükkidest ja veinimeistri poolt tehtud otsustest. Esimeses peatükis valiti piirkonnaks Languedoc Pezenas, et demonstreerida selle võimu ja jõudu. Apellatsioon paistab eriti silma oma omapärase terroir’iga. Seal leidub tõeline muldade mosaiik, millel on nii liustike kui ka vulkaaniline päritolu.

Need kolm veini pakuvad imelisi maitseelamusi söögikõrvale, kes jagavad ja teavad mis on Maison Casteli väärtused.

KPN LANGUEDOC PEZENAS

Maison Castel otsustas esimese peatüki pühendada tugevale, rikkaliku iseloomuga veinile, mis on inspireeritud Languedoc-Pezenas’ tootmispõhimõtetest:

Kuulub KPN Languedoci alla alates 1985. aastast, individuaalne KPN staatus alates 2007. aastast

15 veiniühendust (10 kooperatiivset veinitootjat ja 48 iseseisvat tootjat)

1500 hektarit, ainult punane vein

Maksimaalne lubatud saak : 45 hl/hektar

Viis viinamarjasorti : Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan ja Cinsault

Viinamarjadest võib teha veini alates kuuendas kasvuaastast

Chap. I – L`Union Fait La Force, Series Limitees, Maison Castel, Languedoc Pezenas, 2017

 

Viinamarjad korjati kõik käsitsi ja vein valmistati 61% Syrah, 21% Grenache, 10% Mourvèdre ja 8% Carignan viinamarjadest. Vein küpses järgnevad 15 kuud 70% uutes vaatides, 8 % üks kord kasutatud vaatides, 5 % kaks korda kasutatud vaatides ja 17% veinist küpses roostevabast terasest vaatides.

Veinil on tume kirsipunane värvus. Aroom on jõu demonstratsioon, tunda tumedad marjad, šokolaad, lagrits ja vürtsid. Maitse on võimas ja siidiste tanniinidega, tunda tumedaid marju.

Veini toodeti ainult 7000 pudelit.

Chap. II – L`Elegance Des Dentelles, Series Limitees, Maison Castel, Gigondas, 2017, (Orgaaniline)

Viinamarjad korjati kõik käsitsi ja vein valmistati 70% Grenache ja 30% Syrah viinamarjadest. Vein küpses järgnevad 15 kuud 40% uutes vaatides, 30% üks kord kasutatud vaatides ja 30% veinist küpses roostevabast terasest vaatides.

Veinil on intensiivne punane värvus. Pudelit avades on tunda siidine aroom ja tumedad marjad. Hiljem on tunda vürtse, röstiseid noote, grafiiti ja tumedaid luuvilju. Maitsete rünnak on võimas, helde ja mahlane koos elavate ja harmooniliste tanniinidega.

Veini toodeti ainult 4000 pudelit.

CHAP.IIIBEYOND THE MIST

AOP CONDRIEU

Chap.IIIBeyond the Mist aop Condrieu on esimene valge vein Séries Limitees kollektsioonis. See kuldse tooniga vein on küpsenud 15 kuud tammevaadis, mis on andnud sellele elegantse aroomipaleti: tunda on luuviljalisi puuvilju nagu aprikoos, nektariin kombineerituna jasmiini ja kannikese õitega. Pehmes ja hästibalansseeritud maitses on tunda ka värsket ning floraalset karakterit. Kompleksne ja rikkalik järelmaitse toob paletile aprikoosi, jasmiini, kannikese ja ka ingveri nüansse.

Veine tutvustavad üritused Tallinnas

SÉRIES LIMITÉES WINES TCHAIKOVSKY RESTORANIS TALLINNAS 

SÉRIES LIMITÉES WINES CHEDI RESTAURANT TALLINNAS

28.09.2021 toimus Maison Castel’i degustatsioon hotell Telegraafis

Oli meeleolukas ja maitseid täis päev.