JOHNNY NEILL
8. GENERATSIOONI NEILLI PEREKONNA JÄRGLANE

Minu esimene kogemus džinniga oli väga noorena, kui uurisin vanaema majas vanu pudeleid. Need joogid tundusid mulle müstilised ja iidsed ning mulle sai selgeks, et pean tulevikus joogikultuuri uurima –  tegelema sellega, millega minu perekond alustas 1762 aastal. Minu vanaema oli minu peamine nõuandja, kes õpetas mulle, kuidas saavutada ideaalne kooslus aroomidest ja maitsetest, et luua ideaalne džinn.
Ma tundsin ennast alkeemikuna, kes loob midagi müstilist. Olin kannustatud ideest luua džinn, mis kannaks edasi meie perekonna iidset kirge, aga sidudes see millegi eksootilise, enigmaatilise ja müstilisega.”

“Whitney Neill on 100% teraviljast tehtud, mis on destilleeritud eksootiliste taimede ning kadakamarjade. Destilleerimine toimub antiikses potus, mida kutsutakse “Constance’ks ning see on rohkem kui 100 aastat vana. Vesi, mida Whitney Neill enda jookide valmistamiseks kasutab on kontrollitud ning peensusteni puhas. Kõik taimed, mida destilleerimisel kasutatakse, läbivad spetsiaalse puhtuse kontrolli. Whitney Neilli hüüdlause, et “Valmistatud elupuust” iseloomustab hästi neid botaanilisi taimeid, mida Neill kasutab jookides. Kokku on toodud eksootiline Ahvileivapuu ja mitmed traditsioonilised džinnivalmistamisel kasutatavad koostisosad nagu kadakamari, koriander, sidrun, apelsin, angelica root, cassia bark ja orris root. “

THE ORIGINAL

Original Gin on loodud Johnny Neilli poolt, kelle perekonnas on reisimine ja džinnide valmistamine olnud juba põlvkondi au sees. Selles džinnis saavad kokku Aafrikast pärit vürtsid ja taimed. Kõike seda on tehtud selleks, et avaldada austust Aafrika lummavale loodusele.

Maitseomadustelt on Whitley Neill Gin pehmema loomusega kui traditsioonilised džinnid. Tunda on rikkalikku kooslust kadakamarjadest, tsitruseviljast ja eksootilistest vürtsidest. Järelmaitse on pikk ja mitmekülgne, tunda on maitsetaimi, kakaod ja suhkruseid sidruneid. Aroomis on tunda floraalsust, tsitrust ja pipart.

ALOE & CUCUMBER GIN

Aloe & Cucumber Gin on luksuslik käsitsivalmistatud džinn, millele lisab erilisust Aafrikast pärit taimede kooslus. Roheline ja maalähedane kurk sobib hästi kokku Aafrika aaloe elava ja värske loomusega. See kompleksne, aromaatne ja hästi balanseeritud džinn sobib hästi jääga ning kvaliteetse toonikuga. Džinni valmistamisel on kasutatud: kadakamarju, korianderit, lagritsat, apelsini, sidrunit, Karoo aaloet, kurgi ekstrakti, kikkaputke, Orris’e juurt ja Hiina kaneelipuud.

Auhinnad:
San Francisco World Spirits Competition Silver Winner 2019

RHUBARB & GINGER GIN

Kui Johnny Neill ammutas tavaliselt inspiratsiooni enda perekonna reisidest kaugetesse maadesse, siis Rhubarb & Ginger Gin’i inspiratsioon saabus palju lähemalt – tema enda koduaiast Inglismaalt. Peale sõda kultiveeris Neill’i pere Inglismaal Daresbury’s rikkalikku aiamaa, milles kohtusid lummavad aroomid, tohutu liigirikkus ja värvilisus. Aiamaalt ammutas ideid kogu pere – nii toidulauale, kui ka eksperimentaalsete džinnide loomisele. Johnny Neill’i rabarberi ja ingveri džinn elustab nostalgilised mälestused, lisades neile ingveriga veidi vürtsi.
Maitseomadustelt pehme Inglise džinn on ingveri sooja vürtsikuse ja rabarberi magususega ideaalne kooslus.

Auhinnad:
San Francisco World Spirits Competition Bronze Winner 2019

LEMONGRASS & GINGER GIN

Lemongrass & Ginger Gin on kooslus sidrunheinast ja soojendavast ingverist, mida komplimenteerivad eksootilised vürtsid ja maitsetaimed. Whitley Neilli džinn on äratuntav kooslus aromaatsusest ja tsitruselistest maitsetest. Džinnil on kvaliteet, mis tuleneb Neillide pikast perekonnatraditsioonist.

Lemongrass & Ginger’i maitsete rikkus pärineb Aasiast pärit tsitruselistest koos sidrunheinaga. Maitsepaletil võib veel tunda koriandrit, Orris’e juurt, Hiina kaneelipuud, apelsini, lagritsat, harilikku pikkaputke ja ingverit.

Auhinnad:
San Francisco World Spirits Competition Bronze Winner 2019
IWSC (International Wine & Spirits Competition) Bronze Winner 2019