Villa Maria – ülekullatud Uus-Meremaa veinimaja

Vein Uus-Meremaal

Viinamarjad jõudsid Uus-Meremaale alles 1836. aastal, kui esimene põld rajati misjonäride poolt ühe Hawke’s Bay kiriku hoovi. Kuni 1960.ndateni valmistatigi veini peamiselt kiriku armulauale ja perekondlikuks tarbimiseks. Umbes 50 aasta eest hakati aru saama Uus-Meremaa veinide tõelisest potentsiaalist ning viimase paarikümne aastaga on sealt pärit Sauvignon Blanc saanud tuntuks üle maailma.

Villa Maria

Kõige tähelepanuväärsem ja enim auhindu pälvinud saareriigi veinimaja on vaieldamatult Villa Maria.

Villa Maria asutaja
George Fistonich

Veinikoja asutas George Fistonich 1961. aastal, olles vaid 21-aastane. Ta rentis oma isalt Aucklandi lähistel viis aakrit maad ja istutas neist ühe viinapuid täis. Juba järgneval aastal tootis ta Villa Maria nime all oma esimesed veinid. Kuuekümnendate vältel oli ta oma ettevõtte ainus töötaja, vaid abikaasa Gail talle abiks. Seitsmekümnendate alguses palkas ta oma esimesed töölised ning hakkas jõudsalt laienema. Tänaseks on Villa Mariast saanud 250 töötajaga veinimaja, mille toodangut eksporditakse enam kui 60 riiki.

Eesrindlik veinimaja

Villa Maria on tõusnud ikoonistaatusesse oma teedrajavate otsustega nagu boonuse maksmine kasvatajatele kvaliteedi, mitte kvantiteedi põhjal.
Villa Maria oli ka esimene veinimaja, mis loobus klassikalisest korgist ja läks täielikult üle keeratavale korgile. Oma teenete eest Uus-Meremaa veinitööstusele löödi George Fistonich esimese uusmeremaallasena rüütliks.

Viinamarjapõllud Hawkes Bay’s

Leia Villa Maria veinid Avallone e-poest: