Maht | |
---|---|
Kogus kastis | |
Serveerimistemperatuur | |
Tootegrupp | |
Päritolumaa | |
Bränd | |
EAN | |
Alkoholisisaldus |
Tequila Reposado, Sierra Tequila, 4cl
2.80€ 1.96€70.00€49.00€ /L
Sierra Tequila Reposadot valmistatakse sinise agaavi südamikust. Tekiila tekkelugu ulatub rohkem kui 1000 aastat tagasi iidsesse Mehhiko tsivilisatsiooni. Alles 16. sajandil levis selle joogi destilleerimineKuldse värvuse annab Sierra Reposadole aastane periood tammevaadis.
Tootekood: 40624211
Kategooriad: LEIUNURK, KANGE ALKOHOL, Tekiila
Sierra Tequila - Mehhiko au ja uhkus
Tekiila ehk kaktuseviin pole enam ainult peojook, mille maitset laimi ja soolaga peitma peab. Tegelikkuses on tekiila nagu Champagne või Cognac, mille kvaliteet on kontrollitud ja mida tohib valmistada ainult kindlas piirkonnas ja ühest kindlast toorainest - sinisest agaavist. Tekiilal on palju ühist ka veiniga: valmistamisel võetakse arvesse mullastiku- ja kliimatingimusi ning parima maitse saavutab jook tammevaadis laagerdudes.
Tekiila on Mehhiko au ja hiilgus ning niivõrd oluline osa kultuurist, et 1933. aastal asutati riiklik amet Consejo Regulador de Tequila, mis kontrollib tekiila kvaliteeti ning võitleb võltstoodangu vastu. Seaduse kohaselt võib tekiila valmistamiseks kasutada ainult sinise agaavi südameid.
Üks maailma tuntumaid ja armastatumaid tekiilasid on Sierra Tequila. Sierra kasvatab oma agaavid ainult tekiilapealinna Jalisco lähistel mäestikus 1200-2600 meetri kõrgusel. Sealsed Los Altos’e põllud on mineraaliderohked ja kõik kaktused istutatakse käsitsi. Sierra nimigi tähendab tõlkes “mäeahelikku”.
Sierra tekiila valmistamiseks kasutatakse vähemalt 8-12 aasta vanuseid agaave, mis destilleeritakse traditsioonilisel meetodil kaks korda. Tulemuseks on harmoonilise ja sametise maitsega Sierra Tequila Silver, mis on pidutsejate seas tuntud enam kui 90 riigis.
Üha enam populaarsust aga kogub laagerdunud tekiila, mida juuakse aeglaselt nagu viskit või konjakit. Jook omistab magusa, tunduvalt mitmekihilisema maitse ja kuldse kuma 9-kuulisel laagerdumisel tammevaatides. Seesuguse tekiila nimetus on Reposado ehk “rahulik”, mis annab aimu joogi mahedamast maitsest.
Sierra Silver sobib suurepäraselt Margarita kokteili sisse, kuid tekiila tõelise olemuse teadasaamiseks võiks Sierra Reposado’t juua puhtalt viskiklaasist.
Tekiila ehk kaktuseviin pole enam ainult peojook, mille maitset laimi ja soolaga peitma peab. Tegelikkuses on tekiila nagu Champagne või Cognac, mille kvaliteet on kontrollitud ja mida tohib valmistada ainult kindlas piirkonnas ja ühest kindlast toorainest - sinisest agaavist. Tekiilal on palju ühist ka veiniga: valmistamisel võetakse arvesse mullastiku- ja kliimatingimusi ning parima maitse saavutab jook tammevaadis laagerdudes.
Tekiila on Mehhiko au ja hiilgus ning niivõrd oluline osa kultuurist, et 1933. aastal asutati riiklik amet Consejo Regulador de Tequila, mis kontrollib tekiila kvaliteeti ning võitleb võltstoodangu vastu. Seaduse kohaselt võib tekiila valmistamiseks kasutada ainult sinise agaavi südameid.
Üks maailma tuntumaid ja armastatumaid tekiilasid on Sierra Tequila. Sierra kasvatab oma agaavid ainult tekiilapealinna Jalisco lähistel mäestikus 1200-2600 meetri kõrgusel. Sealsed Los Altos’e põllud on mineraaliderohked ja kõik kaktused istutatakse käsitsi. Sierra nimigi tähendab tõlkes “mäeahelikku”.
Sierra tekiila valmistamiseks kasutatakse vähemalt 8-12 aasta vanuseid agaave, mis destilleeritakse traditsioonilisel meetodil kaks korda. Tulemuseks on harmoonilise ja sametise maitsega Sierra Tequila Silver, mis on pidutsejate seas tuntud enam kui 90 riigis.
Üha enam populaarsust aga kogub laagerdunud tekiila, mida juuakse aeglaselt nagu viskit või konjakit. Jook omistab magusa, tunduvalt mitmekihilisema maitse ja kuldse kuma 9-kuulisel laagerdumisel tammevaatides. Seesuguse tekiila nimetus on Reposado ehk “rahulik”, mis annab aimu joogi mahedamast maitsest.
Sierra Silver sobib suurepäraselt Margarita kokteili sisse, kuid tekiila tõelise olemuse teadasaamiseks võiks Sierra Reposado’t juua puhtalt viskiklaasist.

Seotud tooted
ALE
ALE
ALE