Pouilly Fuisse, Le Clos, Bourgogne, Albert Bichot

38.40 
51.20 €/L
Weight
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Värvus
Viinamari
Maitse
Stiil
Maht
Kogus kastis
Serveerimistemperatuur
Alkoholisisaldus
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

Pouilly Fuisse “Le Clos” veini kääritamine toimub 50% tammest vaatides ja 50 % regulaaritud temperatuuri juures roostevabast terasest vaatides. Hiljem jäetakse vein veel kaheksaks kuuks küpsema osaliselt tammevaatidesse, millest 30% on uued vaadid ja osaliselt roostevabast terasest vaatidesse. Veinil aroomis on tunda suitsuseid noote, valgeid õisi ja pärnaõisi. Maitse on ümar ja elav. Rikkaliku maitsega veinil on pikk ja värskendav järelmaitse.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib hästi kala, mereandide või valge lihaga.

SKU: 3296311143056 Categories: , ,

Albert Bichot – Burgundia pärl

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba 14. sajandist. Sellest ajast pärineb ka perekonna kuulus vapp, mida on ehtimas emahirve kujutis.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot’sid on viinamarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud.

Aastal 1900 sündis Albert Bichot, tänu kellele sai Bicho veinimõis laiema tuntuse maailmas. Ta reisis palju Põhja-Ameerikas, Aasias ja Okeaanias. Albert oli veendunud, et veine tuleks tutvustada üle kogu maailma ja saavutada nii laiem kõlapind. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis võimaldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada.

Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad veinidele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomulikud ainult Albert Bichot toodangule.