Echezeaux, Grand Cru, Domaine du Clos Frantin, Albert Bichot, 2011

177.00 
236.00 €/L

Toode laost otsas

Weight
75 kg
Maitse
Piirkond
Bränd
Tootegrupp
Päritolumaa
Värvus
Viinamari
Tootja
Stiil
Maht
Kogus kastis

Serveerimistemperatuur
Alkoholisisaldus
Toidusoovitus

ISELOOMUSTUS

“Les Champs Traversins” on järsul nõlvakul lasuv veiniaed, mille pinnas koosneb peamiselt liivast ja kruusast, millest saavad alguse tugeva karakteri ja elegansiga veinid. Aroomi mitmekülgsusest on võimalik ära tunda punaseid marju, suviseid mahlaseid puuvilju ja vürtsikaid noote. Ümar ja balansis maitsepalett, harmoonilise struktuuri ja äratuntavate puiduste lisadega. Järelmaitse on pikk, väikese šokolaadinüansiga.

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba aastast 1350. Veini hakati tootma 19. sajandi esimeses pooles, mil esimene veinimaja asus Monthélies, mõned kilomeetrid Beaune’ist. Veinimaja on juba 6 põlvkonda isalt pojale edasi antud, kuni tänaseni. Nüüdseks on Albert Bichot käes veiniaedu üle terve Burgundia, mitmetest väga tunnustatud ja väärika ajalooga veiniistandustest.

TARBIMISSOOVITUS

Sobib medium veisefileega, hirvega, küülikuga, pardiga või epoisse juustuga.

SKU: 3296311184028 Categories: , , ,

Albert Bichot – Burgundia pärl

Esimesed viited Bichot perekonna asumisest Burgundiasse on juba 14. sajandist. Sellest ajast pärineb ka perekonna kuulus vapp, mida on ehtimas emahirve kujutis.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot’sid on viinamarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud.

Aastal 1900 sündis Albert Bichot, tänu kellele sai Bicho veinimõis laiema tuntuse maailmas. Ta reisis palju Põhja-Ameerikas, Aasias ja Okeaanias. Albert oli veendunud, et veine tuleks tutvustada üle kogu maailma ja saavutada nii laiem kõlapind. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis võimaldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada.

Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad veinidele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomulikud ainult Albert Bichot toodangule.