Brut, Blanc de Blancs, Clos Lanson, Lanson Champagne, 2007, Karbis

280.67 
374.23 €/L
Kaal
75 kg
Tootegrupp
Päritolumaa
Piirkond
Tootja
Bränd
Viinamari
Värvus
Maitse
Stiil
Alkoholisisaldus
Maht
Serveerimistemperatuur

ISELOOMUSTUS

Eksklusiivne vahuvein, mille viinamarjad on pärit ainult 1 hektari suuruselt maalapilt Lansoni veinimõisa lähedalt Reimsi linnas. Toodeti ainult 7390 pudelit. Heleda kuldkollase värvusega vahuvein, mille aroom on intensiivne ja kompleksne. Aroomis on tunda akaatsia lilli, mandleid, vaniljet ja tsitrust. Maitse on rikkalik, tooni annavad brioche, floraalsed noodid ja sidrun. Järelmaitse on elegantne.

TARBIMISSOOVITUS

Iseseisvalt nautimiseks, aperitiiv, mereannid ja Aasia toidud.

AUHINNAD

Wine Enthusiast – 97 Points
Produced from a small walled vineyard close to the Lanson winery in Reims, this is a splendid wine. Its richness is balanced by the intense freshness and minerality of the Chardonnay, with apple and citrus flavors that still in the background. Now mature, this wine is ready to drink. *Editors’ Choice* (RV) (12/2018)

John Gilman – 94 points
The 2007 Clos Lanson was disgorged in July of 2016, after more than eight years aging sur latte. This is the second iteration of this bottling to be released, made from a tiny parcel of vines right out behind the winery in the heart of Reims, with the inaugural vintage having been the 2006. The 2007 Clos Lanson was given a very modest dosage of three grams per liter and allowed an additional year of cellar aging to recover after its disgorgement prior to release into the market. The wine offers up a beautiful and very refined bouquet of apple, pear, fresh-baked bread, a lovely base of soil, discreet smokiness, almond and a gentle topnote of white flowers. On the palate the wine is pure, focused, full-bodied and very refined in profile, with a lovely core, elegant mousse, excellent complexity and a long, zesty and beautifully balanced finish. This is outstanding wine! (Drink between 2018-2040) (7/2018)

Tootekood: 3029440005946 Kategooriad: , , ,

Lanson Champagne

Šampanja on tuntud kui riskijate, “julgete huntide” ja võitjate pidujook, kuid alati pole see päris nii olnud. Kuigi šampanjat on valmistatud alates 17. sajandist, on seda laialdaselt tähistamiseks joodud pisut üle saja aasta. Suuresti on selle põhjuseks šampusetootjad, kes hakkasid enne aastavahetust pudelisiltidel kuulsate kunstnike meeleolukaid pilte kujutama ja kihisevat jooki just pidustuste jaoks müüma.

Šampanjat valmistatakse ainult Kirde-Prantsusmaal Champagne maakonnas. Tegu on küllaltki jaheda piirkonnaga, mistõttu on viinamarjade küpsemine raskendatud. Sealsetest viinamarjadest valmistatud vein oli liiga hapu, kuid ajapikku avastati, et veini pudelis kääritades tekivad mullid ja maitse, mis on vägagi nauditavad. Klassikaliselt tohtis šampanja valmistamisel kasutada ainult Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier marju, kuid alates 2010. aastast on reeglid natukene leebemad.

Kokku on umbes 300 tuntumat šampanjatootjat. Neist üks vanimaid ja põnevaima ajalooga on Lanson, mille rajas Francois Delamotte juba 1760. aastal. Kui Malta ordu rüütel Nicolas-Louis Delamotte jätkas oma isalt päritud äri 1798. aastal, hakkas ta uuendusena pudelitel Malta risti kaubamärgina kasutama. Peale tema surma hakkas mõisa eest hoolitsema Nicolas-Louis sõber Jean-Baptiste Lanson ning maja nimeks sai “Lanson, Isa ja Poeg”.

Lansoni šampanjad on valmistatud kõige puhtamas Champagne stiilis, kasutades Pino Noir ja Chardonnay viinamarju. Veini valmistamine toimub ilma malolaktilise kääritamiseta, mis tagab värsked ja puuviljased veinid. Veinidel lastakse laagerduda kauem, kui regulatsioonides ette nähtud, et tagada veelgi suursugusem maitse.